loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
ÅRETS MATSKATTSTIPEND: Stolte vinnere med Edvart Freberg fra Hvasser Asparges til venstre. (Foto: Meny)

Hvasser Asparges er årets matskatt-vinner

/ 2018-09-10 09:45:48

Meny har kåret årets matskatter. Hvasser Asparges får vinnerstipendet på 500 000 kroner for å utvikle Norges første hvite asparges.

I tillegg får Dybvik fra Møre og Romsdal 150 000 kroner for å gjøre klippfisk mer tilgjengelig, og Klokk & Co fra Oslo 100 000 kroner for å utvikle flere alkoholfrie øltyper.

Målet med Menys matskattstipend er å fremme norsk lokalmat til glede for kundene og små og store aktive produsenter over hele landet. Menys egne mateksperter reiser landet rundt for å finne lokale matskatter som merkes i Meny-butikkene som «Matskatter» og med geografisk opphav.

– Tør å satse nytt

Hvasser Asparges trakk det lengste strået i kåringen av årets matskatter. De skal bruke stipendet til å utvikle og dyrke hvit asparges, noe som er helt unikt og nytt i Norge i dag.

Hvasser Asparges er nesten alene om å dyrke grønn asparges i Norge, og nå vil de bruke stipendet til å prøve å dyrke frem hvit asparges.

– Det hadde vært utrolig gøy hvis vi som første butikkjede kunne solgt hvit norsk asparges. Hvasser Asparges er en kvalitetsleverandør som tør å satse nytt, og det er derfor veldig fortjent at de får dette stipendet, sier Meny-sjef Vegard Kjuus i en pressemelding.

Klippfisk og alkoholfritt øl

Klippfisk-produsenten Dybvik fikk nesten like mange stemmer som Hvasser Asparges, men endte til slutt opp med 2. plass og et stipend på 150 000 kroner. De vil bruke stipendet til å fortsette å gjøre klippfisk mer tilgjengelig for folk i farta.

Mikrobryggeriet Klokk & Co, som kom på 3. plass, skal bruke stipendet på 100 000 kroner til å utvikle flere typer alkoholfrie øltyper.

– Vi hadde 10 helt fantastiske kandidater i finalen og konkurransen er knallhard, men denne gangen ble det disse tre som både er innovative, samfunnsbevisste og som i tillegg sprer matglede ut til kundene våre. Norge blir et rikere mat land på grunn av slike produsenter, sier Kjuus.

Juryens begrunnelse:

«Hvasser Asparges som med en kort sesong, unike dyrkingsforhold og stor entusiasme leverer håndplukket kvalitet som enhver matentusiast drømmer om. I over 20 år har det vært sådd og dyrket Asparges på sommerøya Hvasser, en tradisjon som blir tatt godt vare på og løftet videre. Ideen om å dyrke frem hvit asparges i Norge ga full uttelling hos juryen.»

«Dypvik drives av de tre brødrene Dybvik som var de første som valgte å ha et spesielt fokus på det norske markedet med en av våre viktigste eksportartikler, Klippfisken. Med langsiktig jobbing der kvalitet, innovasjon og historiefortelling står sentralt har de klart å skape «Klippfisk magi», en magi som også traff juryen.»

«Klokk & Co Mikrobryggeri som med sitt motto «Stas til folket» har utviklet både smakfulle øl og ikke minst kanskje Norges beste alkoholfrie øl, FRIPA. Bak satsingen står vennene Leif, Kristine og Håkon som alle er entusiaster med fokus på å kunne glede alle med sine brygg og muligheten for spesialdesignete etiketter. Juryen likte spesielt godt at noen tar tak i en del av øl segmentet som ikke har det beste ryktet på seg når deg gjelder smak, noe som igjen kan øke konsumet av øl uten alkohol.»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
Tilgangskodeannonse