loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
Meny-sjef Vegard Kjuus og leder for Meny-lauget Espen S. Lie satser på Kyllinggården fra Prior, mens Den Stolte Hane (innfelt) leverer til Coop.

I kø for narasinfritt

Georg Mathisen / 2015-09-14 15:19:13

Med seks timers mellomrom lanserer Prior og Den Stolte Hane narasinfri kylling, i samarbeid med henholdsvis Meny og Coop.

Coop og Den Stolte Hane lanserer som den første aktøren i Norge kylling merket «fri for narasin i fôret», heter det i en pressemelding fra Coop.

Og rett skal være rett: Pressemeldingen kom nærmere seks timer før Meny sendte ut beskjed om at norske forbrukere får ny og bedre kylling i alle Meny-butikker og at dette er den største nyheten i kylling-kategorien på svært lenge.

Kundene ønsker narasinfritt

– Norsk kylling er i verdensklasse når det gjelder mattrygghet, men for oss har det vært viktig å lytte til kundene. De ønsker narasinfri kylling, derfor er det ekstra hyggelig  endelig å kunne tilby dette i våre butikker, sier kommunikasjonsjef Harald Kristiansen i Coop Norge.

Det er Den Stolte Hane som leverer den narasin-frie kyllingen til Coop. Foreløpig er snaut halvparten av gårdene som leverer til Den Stolte Hane, fri for narasin. – Den Stolte Hane har som mål at all kylling skal være vokst opp uten narasin i fôret, sier daglig leder Fredrik Strømmen.

Positive reaksjoner

Meny-sjef Vegard Kjuus roser Prior for å ha lagt om kyllingproduksjonen på imponerende kort tid. Siden mars har kjeden testet narasinfri kylling i noen butikker i Østfold, og kundene har reagert positivt.
Ifølge pressemeldingen fra Meny har kyllingsalget i Norge gått ned med 8 prosent de siste 12 månedene. Mange kuttet kyllingspisingen etter at forskere og opinionsledere uttrykte bekymring.

– Dette var et klart signal fra forbrukerne. De ønsket en renere kylling fostret opp på en annen type fôr og hvor det ikke vil være bruk av antibiotika i produksjonen, sier Kjuus.
Den nye kyllingen skal selges under merkevaren «Kyllinggården». Målet er at all kylling fra Prior skal produseres uten narasin i fôret innen utgangen av 2016.

Stange: Aldri narasin

Og mens de store sender ut pressemeldinger, har det vært stille fra Stange Gårdsprodukter akkurat i dag. Men da narasin-bølgene raste som høyest i fjor, fikk Stangekylling god omtale for ikke å bruke narasin i fôret.

– Vi har aldri brukt, og vil aldri bruke antibiotika, narasin, vekstfremmende tilsetninger og medisiner i vår produksjon. Det passer ikke inn i vår filosofi om å tilby forbrukere et rent, trygt, og ærlig produkt av beste kvalitet, melder Stange på nettsiden sin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
Tilgangskodeannonse