loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
Meierisjef Espen Schefte på Tine-meieriet på Jæren sender Jarlsberg av ni millioner liter melk fra 1300 kuer til Australia hvert år.

Jarlsberg størst i Australia

Georg Mathisen / 2015-11-26 16:40:06

Jarlsberg er Australias største importost, og nå vurderer Tine å lansere Yt, iskaffe og E+.

Tine selger nærmere 2500 tonn Jarlsberg til Australia hvert år. Halvparten kommer fra Jæren, Elnesvågen og Verdal – resten fra USA og Irland. Hver australier spiser i gjennomsnitt 100 gram i året.

 Sterkt merke

– Salgs- og markedsarbeidet som er gjort i Australia er et bra eksempel på hvordan man bygger et lønnsomt salg og et sterkt merke i utlandet, sier konserndirektør Bjørn Moldskred i Tine International.

– Det er kjempespennende å bidra til en eksportsuksess på andre siden av jordkloden – og at vi har en så kjent merkevare i det internasjonale markedet, sier meierisjef Espen Schefte på Jæren, der det sendes 900 tonn til Australia hvert år.

Ser på andre produkter

Nå ser meierikonsernet på nye muligheter i landet. – Drikke- og restititusjonsprodukter for idrettsutøvere (Yt), iskaffe og næringstette produkter rettet mot eldre er muligheter vi har diskutert med vår forretningspartner, sier Moldskred.

Fremdeles er USA det klart største eksportmarkedet for Tine: Dit sendes det 12 000 tonn Jarlsberg i året.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
Tilgangskodeannonse