Nesten 3500 oster deltok i den gjeve oste-konkurransen World Cheese Awards, 175 av dem norske.
240 osteelskende dommere fra hele verden var på plass for å smake seg frem til den aller beste osten.
I finalerunden var det 16 oster som skulle smakes og vurderes foran et fullsatt publikum.
– Noe av det vi har merket oss er innovasjonsgraden hos osteprodusentene, sa konferansieren da han innledet finalen.
Salen kokte da bedømmingen endelig var ferdig og det ble klart at Ostegården hadde vunnet med sin lagrete gouda, Fanaost.
– Jeg er veldig overrasket, jeg har ikke ord, sa en rørt vinner, Jørn Hafslund fra Ostegården, da han kom opp på scenen, omringet av gratulanter og kameraer på alle kanter. Sammen med kona Ruth startet han osteproduksjon i 2006. De har tolv melkekyr.
– I Norge samarbeider alle osteprodusentene. Så dette er for Norge, sa den lykkelige vinneren med premien høyt hevet.
På delt andreplass kom ekte brun geitost fra Stordalen gårdsbruk i Tinn i Telemark og den franske osten, Ossau Iraty.
– Norway, you are on a cheese roll, sa den entusiastiske konferansieren før jubelen brøt løs og osteelskere fra hele verden strømmet på for å gratulere vinneren.