loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
STRANDRYDDEDAG: Nordisk strandryddedag 2017 åpnes idag av Norges klima- og miljøminister, Vidar Helgesen, og leder for FNs miljøprogram (UNEP), Erik Solheim, ved Norsk Maritimt Museum i Oslo. (Foto: Hold Norge Rent/Bo Eide)

Til kamp mot marin forsøpling

Synnøve Prytz Berset / 2017-05-02 09:05:57

I dag går startskuddet for Nordens første kollektive ryddedugnad. I Norge har over 20 000 frivillige allerede meldt seg på.

Norges klima- og miljøminister Vidar Helgesen og leder for FNs miljøprogram, Erik Solheim står for åpningen av Nordisk strandryddedag 2017, som foregår på Norsk Maritimt Museum i Oslo i dag.

Sammen løfter Hold Danmark Rent, Pidä Saaristo Siistinä ry (Finland), Ringrás (Færøyene), Landvernd (Island), Håll Sverige Rent og Hold Norge Rent kampen mot marin forsøpling opp på et nordisk nivå gjennom Nordisk strandryddedag 6. mai 2017.

Økt bevissthet

– Vårt mål er blant annet økt bevissthet om marin forsøpling som miljøproblem og økt mobilisering til opprydding over hele Norden, forteller daglig leder for Hold Norge Rent, Lise Keilty Gulbransen, som også er nordisk prosjektleder for Nordisk strandryddedag 2017 og initiativtaker til samarbeidet, i en pressemelding.

Hold Norge Rent forventer i år flere deltakere enn noen gang tidligere, og har som mål å mobilisere minst 25 000 frivillige i løpet av årets dugnad, som foregår både langs kysten og i innlandet langs vassdrag og innsjøer så vel som i skog og mark.

1000 tonn marint avfall

I Norge er Nordisk strandryddedag en del av strandryddeuken 2. – 7. mai, men årets ryddesesong startet allerede i begynnelsen av februar flere steder i landet. Tusenvis av frivillige har allerede vært ute og ryddet, og hittil har over 20 000 frivillige meldt seg på i kampen mot marin forsøpling.

– På nordisk nivå har vi som mål å mobilisere minst 65 000 frivillige og samle inn minst 1 000 tonn marint avfall, forteller Gulbransen.

Nordisk strandryddedag 2017 gjennomføres med støtte fra Nordisk ministerråd som også møtes på Norsk Maritimt Museum tirsdag 2. mai.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
Tilgangskodeannonse