loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
TIL TOPPS: Aker BioMarine fikk den gjeveste prisen under finalen i næringslivskonkurransen European Business Awards i Warsawa onsdag kveld. (Foto: Aker BioMarine)

Kåret til Europas mest innovative

/ 2018-05-25 08:00:47

Det norske krillselskapet Aker BioMarine ble kåret til Europas mest innovative selskap i European Business Awards onsdag kveld.

Mer enn 112,000 selskaper fra 34 land har blitt vurdert i 2017/18-utgaven av European Business Awards. Blant 19 finalister, og etter å ha blitt nasjonal vinner i innovasjonskategorien, mottok selskapet den prestisjetunge prisen i finalen som gikk av stabelen i Warszawa onsdag.

Bioteknologiselskapet BioMarine utvikler og leverer høyverdige produkter til markeder for fiske- og dyrefôr, kosttilskudd og farmasøytiske ingredienser.

– Innovasjon og menneskene i selskapet er hovedårsakene til vår suksess. I Aker BioMarine har vi talentfulle og uredde ansatte, felles for alle er at vi tør å utfordre det etablerte, samtidig som vi har sterk tro på vårt råmateriale. Samtidig bidrar vi til å forbedre menneskers og planetens helse, sier administrerende direktør i Aker BioMarine, Matts Johansen, i en pressemelding.

Setter standarden

Ifølge administrerende direktør i European Business Award, Adrian Tripp, setter Aker BioMarine standarden for forretningsutvikling fremover.

– De er fremragende eksempler på vekstpotensialet for europeiske selskaper i dagens konkurranseutsatte globale marked. Suksessen de har oppnådd er vel fortjent.

I juryens begrunnelse heter det: «Vinneren ble kåret på grunnlag av deres ambisjon og for å ha bidratt til å utvikle et helt nytt marked. De utnytter markedsutviklingen til det fulle, fra å høste råmaterialet til å hjelpe sine kunder med å etablere deres produkter i markedet. Selskapet har tenkt grundig gjennom sin rolle som samfunnsaktør og deres påvirkning på planeten, og er virkelig en «game-changer»».

Satser på forskning og innovasjon

I 2017 ble Aker BioMarine kåret til Norges mest innovative selskap av Innomag, der juryen særskilt trakk fram selskapets evne til å innovere på alle plan. De siste årene har bioteknologiselskapet gjort betydelige investeringer i forskning og utvikling av nye produkter.

– Dette er først og fremst en solid anerkjennelse av innsatsen og engasjementet våre ansatte legger i sitt arbeid hver eneste dag. Vi har et stort fokus på å tenke nytt, fra utvikling av vår fangst- og produksjonsteknologi til produktutvikling, kommersialisering og markedsføring, sier Johansen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
Tilgangskodeannonse