loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
MAT OG MUSIKK: ByLam er en matfestival som forener mat og musikk: By:Larm står for musikken og MatPrat står for råvaren lam. (Foto: MatPrat)

Kåring av ByLam 2017

/ 2017-10-11 08:00:17

MatPrat og by:Larm gjentar fjorårets suksess og arrangerer ByLam 2017 torsdag 12. oktober.

– Varmelamper, lun stemning og en gate viet til god mat og musikk står på agendaen. ByLam blir garantert høstens store festivalbegivenhet, sier prosjektleder for ByLam i MatPrat, Benedicte W. Siland, i en pressemelding.

Mat og musikk

ByLam er en matfestival som forener mat og musikk: By:Larm står for musikken og MatPrat står for råvaren lam.

– ByLam var svært suksessfull med flere tusen besøkende i fjor, og var derfor noe både by:Larm og MatPrat ønsket å gjenta. Mat og musikk er jo som to gode venner som gjør seg best i selskap med hverandre. I tillegg er norsk musikk og matkultur virkelig satt på verdenskartet og vi mener derfor det er på sin plass med en festival som feirer nettopp dette, fortsetter Siland.

Kan spises året rundt

Lammekjøtt er ikke kun for de store anledningene, det kan også fint spises i hverdagen.

– Lammekjøtt kan spises året rundt, hvor tilbehøret og tilberedningen kan varieres i det uendelige. Sprit opp hverdagsmaten med lam med inspirasjon fra ulike verdenshjørner. Lek deg med chili, ingefær eller utenlandske krydder og urter for å gå utover tradisjonsrettene som vi så godt kjenner, det skaper et spennende måltid, sier matrådgiver i MatPrat André Wrengbro.

– I tillegg til et variert smaksbilde, kan råvaren spises av alle på tvers av kulturer og kontinenter. Dette er med på å skape smakfulle og kreative retter som kan by på god inspirasjon. Lammekjøttet er saftig og godt, og preges i smak av beiting i utmarkas ville terreng, og passer godt i kombinasjon med ingredienser fra hele verdens kriker og kroker, avslutter Wrengbro.

Sceneprogram

11.30: Inge Bremnes

17.00: Ila Auto

18.15: PASHA

19.00: Kåring av byLam 2017

19.15: Casa Murillo

Klokken 18:45 vil en jury bestående av ulike fagfolk, deriblant matblogger og -forfatter Aicha Bouhlou, artist og bonde Håvard Øyrehagen og Peter Eikeland fra by:Larm kåre den beste lammeretten hvor vinneren får prisen årets ByLam 2017 samt et innovasjonsbidrag fra MatPrat.

– På menyen står høyaktuelle artister, samt deilig streetfood fra utvalgte foodstrucks og restauranter. Du vil få lam tilberedt i en helt ny innpakning og med nye smaker. Foodtrucker og boder vil servere lammeretter med spennende og alternativ tilberedning av det norske lammet, avslutter Siland.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
Tilgangskodeannonse