loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
Den Stole Hane og Nordfjord Kjøtt tjener penger. Furuseth, Nortura, Fatland, Grilstad og Prima Jæren ligger med små overskudd, mens Finsbråten og Norsk Kylling gikk i minus i fjor, viser oversikten i Nationen.

Kjøttbransjen tjener lite

Georg Mathisen / 2015-09-28 20:42:00

Fallende kjøttpriser og økende lønnsutgifter gjør at de store kjøttbedriftene nesten ikke tjener penger.

Det er Nationen som har gått gjennom tallene for ni av de største kjøttbedriftene i Norge. Store selskaper som Nortura, Grilstad, Furuseth og Fatland har en driftsmargin på én til tre prosent.

– Fra 2001 og frem til i dag har prisutviklingen på kjøttvarer vært flat. Det betyr at det har vært en realprisnedgang, sier professor Per Ingvar Olsen ved Handelshøyskolen BI til avisen.

– Samtidig har lønnsnivet økt mye raskere enn i andre land. Det er utfordrende for kjøttbransjen fordi det er en arbeidsintensiv industri.

Nationen forteller hvordan Nortura har lagt ned 15 anlegg og kuttet 1000 ansatte siden 2008. Grilstad har lagt ned 14 fabrikker og sagt opp rundt 400 ansatte den samme perioden.

– Det er ingen hemmelighet at det er overkapasitet i kjøttbransjen i Norge. Mange har et stort volumfokus, noe som er med på å presse marginene, sier konsernsjef Odd Arne Dalsegg i Grilstad til Nationen.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
Tilgangskodeannonse