loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
INNOVASJONSKÅRING: Matts Johansen, Administrerende Direktør i Aker BioMarine. (Foto: Aker BioMarine).

Krillselskap mest innovativt

/ 2017-06-14 10:02:13

Aker BioMarine er kåret til Norges mest innovative virksomhet i konkurranse med flere av Norges fremste selskaper.

Innovasjonsmagasinet, som står bak kåringen, har foretatt en grundig evaluering av Norges ledende bedrifter for å kåre de 25 mest innovative virksomhetene i landet.

Satser på bærekraft

Krillselskapet Aker BioMarine havnet for første gang til topps i kåringen, fulgt av selskaper som Itera, Nortura, Norwegian, Kahoot! og Schibsted. DNV GL ble fjorårets vinner.

– Vi setter stor pris på en slik anerkjennelse. Vi ser at satsingen vår innen innovasjon, produktutvikling og ny teknologi nå begynner å gi svært gode resultater. Vi er en pioner innen krillfiske i Antarktis, som jobber med å forbedre planetens, menneskers og dyrs helse. Vi har lyktes med å bli et av verdens mest bærekraftige fiskeriselskaper, sier administrerende direktør Matts Johansen i Aker BioMarine, i en pressemelding.

I juryens begrunnelse heter det: «Aker BioMarine er et integrert bioteknologiselskap som nærmest ubemerket har inntatt en global markedslederrolle innen krillbaserte ingredienser. Med kontroll over sin egen verdikjede og et mangfoldig og sultent team viser de en imponerende evne til å innovere på alle plan.»

Innovasjon i praksis

Redaksjonen i Innovasjonsmagasinet står bak den årlige kåringen. De har også benyttet seg av uavhengige eksperter i evalueringen, samt innspill og tips fra lesere.

– Vi mener dette er Norges desidert mest omfattende oversikt over hvem som faktisk er innovative, i motsetning til de som nøyer seg med å prate om innovasjon. Felles for de fleste av disse virksomhetene er at de har lyktes med å utvide sitt marked til å omfatte store deler av kloden, sier juryleder Truls Berg, InnoMags ansvarlige redaktør.

Solid anerkjennelse

Nortura klatret fra tjuende til niende plass i årets kåring. I jurybegrunnelsen står det: «Matvareprodusenten som eies av 19000 bønder befester sin posisjon som innovativ fyrtårn med stor villighet til å tenke nytt. Arne Kristian Kolberg og hans team jobber bevisst og grundig for å bli en sikulærøkonomi vinner, og de er på god vei. Hvem sier at ikke norske bønder er innovative og teknisk oppdaterte?»

– Dette er en solid anerkjennelse av det systematiske arbeidet Nortura har gjort de siste årene på innovasjon. Det har blitt jobbet grundig med kultur og struktur internt i selskapet og vi har tatt tak i både lavthengende frukter og radikale prosjekter, sier konsernsjef Arne Kristian Kolberg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
Tilgangskodeannonse