loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
MAKRELL: Med prosjektet «Makrell på menyen» skal Pelagia få flere nordmenn til å spise makrell. (Foto: Pressenytt)

Skal lære nordmenn å spise makrell

/ 2017-11-08 09:36:30

Mindre enn 3 prosent av norskfanget makrell spises i Norge. Nå får Pelagia 400 000 kroner i innovasjonsmidler for å sette makrell på norske menyer.

Den fete makrellen er en av de sunneste fiskene vi kan få i oss. Likevel spiser nordmenn bare om lag 10 000 tonn av de totalt 350 000 tonnene med makrell som vi fanger årlig. Det ønsker Pelagia, en markedsledende produsent av sild og makrell, å forandre på.

Selskapet skal nå bruke designkompetansen til Knowit Experience Bergen for å utvikle konkrete ideer til hvordan makrellen kan foredles og bearbeides i Norge, for å bli mer attraktiv i det norske markedet. Prosjektet «Makrell på menyen» mottar 400 000 kroner i støtte gjennom Designdrevet Innovasjonsprogram (DIP).

Millioner til idéutvikling

Dette er niende gang det deles ut midler gjennom DIP. I år mottar 15 norske innovasjonsprosjekter totalt 7,5 millioner kroner.

– Pengene skal brukes til å støtte den kritiske idéutviklingsfasen, et område som ellers ofte blir forsømt i nyskapingsprosjekter. Ved hjelp av innovasjonsverktøy som bygger på systematiske brukerstudier og designmetodikk er målet at flere prosjekter skal føre til reell verdiskaping både for mottaker og samfunn, sier Anne E. Bull, rådgiver ved Design og arkitektur Norge (DOGA), i en pressemelding.

Fra digitalisering til gjenvinning

Hun er svært fornøyd med kvaliteten og bredden på prosjektene som får DIP-støtte i år.

– Prosjektene gjenspeiler mange viktige trender i næringslivet og samfunnet. Digitalisering, bioteknologi, transportutfordringer og bærekraft er blant temaene som går igjen. Det blir utrolig spennende å følge disse prosjektene videre, sier Bull.

DIP-programmet finansieres av Nærings- og fiskeridepartementet og ledes av DOGA i samarbeid med Norges forskningsråd og Innovasjon Norge. Siden 2009 er det blitt delt ut om lag 61 millioner kroner til 147 prosjekter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
Tilgangskodeannonse