loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
NYE LAMMERETTER: Landbruks- og matminister Jon Georg Dale og konsernsjef Arne Kristian Kolberg i Nortura ble servert trendy lammeretter av kokk Marius Sørensen da de besøkte CC Vest på Lilleaker i Oslo i går. (Foto: Synnøve Prytz Berset)

Lammeskav på taco-vis

Synnøve Prytz Berset / 2017-02-22 08:10:47

Lammeoverskudd har fått Nortura til å sette i gang nye produktserier for å få folk til å spise lam hele året.

Nortura inviterte igår presse og landbruksminister til Meny på CC Vest for å inspirere til nye måter å tilberede lam.

– Lam er en fantastisk råvare. Dessuten er fårikål Norges nasjonalrett. I tillegg til at vi har sterke tradisjoner for pinnekjøtt og lammelår. Dette er kjente og kjære retter, sier konsernsjef Arne Kristian Kolberg i Nortura.

De ser nå at lammeproduksjonen har økt såpass at de har større produksjon enn de har avsetning for. Og med det tradisjonelle spisemønsteret, hvor nordmenn stort sett bruker lam i de tre tradisjonelle rettene, tar det ikke unna, poengterer Kolberg.

– Da må vi utvide det tradisjonelle spisemønsteret og produktspekteret, så nå setter vi i gang en del nye produktserier for å utnytte hele dyret. Eksempel på det ser dere her i dag, sier han.

Matglede

I tillegg til bærekraft-perspektivet er konsernsjefen også opptatt av å se på lam i et matglede-perspektiv.

– I tillegg til de tre tradisjonelle rettene er det mange lammeretter man kan lage av de forskjellige stykningsdelene: Bogen, lammecarre, lammeskav og som dere ser her i dag, som taco.

Det kommer også nye hverdagsprodukter i butikkene som vi ikke har hatt tradisjon for i Norge: hamburgere, lammedeig og lammeboller.

– Det er også gamle tradisjoner som vekkes til live på en litt mer trendy måte, som for eksempel lammeskav på tacovis, sier han, og legger til:

– Det som er flott nå er at vi har fått med handelen til å ta et skikkelig tak for å gjøre dette tilgjengelig for forbrukerne. Og da er det opp til forbrukerne om de vil velge lammet som et supplement og alternativ til alt det andre som er bra, sier Kolberg.

– Viktig at man får til dette

Landbruks- og matminister Jon Georg Dale tror det blir bra for både forbrukerne og norsk landbruk om man klarer å ha lam tilgjengelig gjennom hele året.

– Næringsmiddelindustrien har gjort mye bra på produktutvikling de siste årene. Men det handler også om å få butikkene til å ha leveranse på dette hele året, sier Dale, og legger til:

– Når kjedene nå følger opp er det grunn til å gi dem ros, sier han og understreker at dette jo også forutsetter at forbrukerne velger å kjøpe produktene.

Les mer i utgave 3 av Matindustrien.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
Tilgangskodeannonse