loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
DUGNAD: Hold høsten ren 2017 arrangeres i forbindelse med den internasjonale strandryddedagen som i år finner sted lørdag 16. september. (Foto: Hold Norge Rent)

Landsomfattende høstdugnad

/ 2017-09-13 09:07:34

Hold høsten ren 2017 er i gang, og på lørdag skal flere hundre tusen frivillige ut og rydde marint avfall over hele kloden.

Hold Norge Rent inviterer for andre år på rad til en omfattende høstdugnad. Dugnaden, som finner sted 11.– 7. september, arrangeres i forbindelse med den internasjonale strandryddedagen lørdag 16. september.

– Denne uken inviterer vi til høstjakt etter avfall som er kommet på avveie i løpet av sommeren, men hvis det ikke passer akkurat nå, står man selvsagt fritt til å rydde når som helst, sier daglig leder i Hold Norge Rent, Lise Keilty Gulbransen, i en pressemelding.

To store ryddeaksjoner

Startskuddet for Hold høsten ren 2017 gikk i Hemsedal sammen med 100 elever fra Hemsedal barne- og ungdomsskole. Samtidig ble prosjektet Adopter en strand offisielt lansert med adopsjonen av Hemsila i regi av PASH Sjokolade.

På den internasjonale strandryddedagen inviterer Hold Norge Rent til to store ryddeaksjoner. I samarbeid med Nordkapp Filmfestival blir det ryddeaksjon i Honningsvåg, og i samarbeid med Lions og Tjukkasgjengen blir det ryddeaksjon i Moss.

– Vi oppfordrer frivillige over hele Norge til å bli med og rydde langs kysten, på havbunnen og i innlandet langs vassdrag og innsjøer, men gjerne også i populære turområder, sier Gulbransen.

Ha en plan

Husk å ha en plan for håndteringen av avfallet som samles inn. Ta kontakt med det lokale avfallsselskapet eller Ragn-Sells.

Den internasjonale strandryddedagen arrangeres av Ocean Conservancy og finner sted for 32. gang i år.

Ett svar til “Landsomfattende høstdugnad”

  1. Tore Rasmussen sier:

    Denne meldingen kommer da for seint ettersom hendelsen alt har funnet sted eller så er datoene her feile.

    For øvrig et godt og nødvendig tiltak.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
Tilgangskodeannonse