loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
SPEED-DATE: Roy Eilertsen fra Livland AS viste frem sine produkter på Bardufoss. (Foto: Matmerk)

Lokalmat inn i Forsvaret

/ 2018-09-07 09:48:12

Forsvarets logistikkorganisasjon har inngått samarbeidsavtale med Matmerk for å få lokalmat på menyen i Forsvaret.

Samarbeidet med stiftelsen Matmerk, som står bak matportalen Lokalmat.no, skal hjelpe kjøkkensjefer i Forsvaret med å finne frem til gode, lokale og kvalitetssikrede matprodusenter.

Vil være fyrtårn

– Forsvaret er den første, store offentlige aktøren i Norge som går inn i en slik avtale, og har gitt uttrykk for å ville være et fyrtårn. Forsvaret kjøper tross alt mat for 400-500 millioner kroner i året, sier administrerende direktør Nina Sundqvist i Stiftelsen Matmerk i en pressemelding.

I slutten av august ble det arrangert «speed-date» på Bardufoss, hvor forskjellige lokalmatprodusenter fikk mulighet til å presentere seg for kjøkkensjefene. Her deltok 14 lokalmatprodusenter og rundt 30 kjøkkensjefer fikk smake seg gjennom kjøtt, fisk, grønnsaker, melkeprodukter og korn.

Matsikkerhet og matberedskap

Tanken er at samarbeidsavtalen skal fremme lokalprodusert mat, matsikkerhet og matberedskap som er knyttet til forsvarssikkerhet og samfunnsberedskap. Tilgang på god og trygg mat over hele landet er viktig både for samfunnet og Forsvaret. I tillegg er god mat velferd for Forsvarets soldater og ansatte.

– Dette er en vinn-vinn situasjon for alle der vi smelter sammen matsikkerhet og forsvarssikkerhet og kobler lokale matprodusenter mot de lokale, militære kjøkkenene som nå kan gjøre direktekjøpt. Flere aktører i offentlig sektor kan oppdage verdien av å bruke portalen lokalmat.no for å finne kvalitetssikra lokalmat og drikke. Vi vet at mange sykehus, sykehjem, offentlige kantiner etc synes det er vanskelig å gå utenom de store rammeavtalene. Forsvaret baner vei ved å tenke nytt, og det heier vi på, avslutter Sundqvist.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
Tilgangskodeannonse