loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
MATINTERESSE: – Valgresultatet viser at mat og matproduksjon har stor betydning for folk, og at folk ønsker et mangfold av gårder som produserer trygg mat, sier leder i Norges Bondelag Lars Petter Bartnes. (Foto: Håvard Zeiner)

Må gi næringa muligheter

/ 2017-09-12 13:33:04

– Valgresultatet viser at det å ta hele landet i bruk er viktig for velgerne. Det må den nye regjeringa legge vekt på de neste fire årene, sier leder i Norges Bondelag, Lars Petter Bartnes.

Gårsdagens stortingsvalg endte i nytt flertall for borgerlig side i norsk politikk. Med fornyet tillit fra velgerne utgjør Høyre og FrP et flertall sammen med KrF og Venstre.

Mindre handlingsrom

Bondelagsleder Lars Petter Bartnes mener at en mindretallsregjering med en opposisjon som har sterkt fokus på landbruks- og distriktspolitikk må gi næringa mulighet til å øke matproduksjon og verdiskaping landet rundt.

– Landbruksministeren har varsla mer frislipp og liberalisering dersom FrP får fire nye år i regjering. Det blir mindre handlingsrom for Dale for å gjennomføre denne politikken i ei mindretallsregjering, men Norges Bondelag kommer til å jobbe hardt for det vi mener er best for næringa og samfunnet også de neste fire årene, sier Bartnes i en pressemelding.

– Flertallet for å utvikle landbrukspolitikken ligger utenfor regjeringa, slik det også gjorde ved årets behandling av jordbruksmeldinga. Nå må regjeringa gi næringa muligheter til å øke matproduksjonen og verdiskapinga i hele landet, sier han.

Opptatt av matproduksjon

Distriktspolitikk gjorde stort utslag i årets valg, og Senterpartiet gjorde sitt beste valg på mange år. Også SV blir utpekt som en av valgets vinnere, og begge disse partiene representerer en annen retning i landbrukspolitikken enn det regjeringspartiene står for.

– Valgresultatet viser at mat og matproduksjon har stor betydning for folk, og at folk ønsker et mangfold av gårder som produserer trygg mat. Nå må vi jobbe for at dette gjenspeiler seg i den praktiske politikken de neste fire årene, avslutter leder i Norges Bondelag, Lars Petter Bartnes.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
Tilgangskodeannonse