loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
IKKE ALENE: Maarud får ikke beholde «potetgull»-navnet alene lenger. (Foto: Maarud)

All potetchips er «potetgull»

Georg Mathisen / 2016-12-16 14:26:38

Maarud mister retten til å bruke Potetgull som varemerke – lagmannsretten fastslår at «potetgull» er en generell betegnelse på potetchips.

Er Potetgull Maaruds varemerke, eller er det en generell betegnelse som også konkurrenten Orkla kan bruke på potetsnacks? Den kampen har gått frem og tilbake i retten lenge.

Ugyldig som varemerke

I fjor fastslå Oslo tingrett at Maaruds registrering av Potetgull som varemerke, var ugyldig. Maarud anket dommen. Senere har en midlertidig forføyning – et krav om at ingen skulle kunne bruke betegnelsen før anken var ferdigbehandlet – gått helt til Høyesterett uten at Maarud fikk medhold.

Og nå har den dommen falt i Borgarting lagmannsrett. Registreringen av Potetgull som varemerke er ugyldig, og Maarud må i tillegg betale Orklas saksomkostninger på 800.000 kroner.

– Et vanlig ord

Det betyr i praksis at alle kan bruke ordet «potetgull» i markedsføringen sin.

– Det er veldig viktig å få avklart at dette er et vanlig ord, og ikke Maaruds varemerke. Dommen er veldig grundig, og det er vi veldig glade for. Det er den fjerde rettsaken vi får medhold i, og et signal om at domstolene er enige med oss, sier kommunikasjonsdirektør Robert Rønning i Orkla Confectionery & Snacks til E24.

– Dårlig dag for varemerkeeiere

Maarud har ikke bestemt ennå om dommen skal ankes til Høyesterett:

– Jeg har ikke hatt tid til å sette meg ordentlig inn i detaljene ennå, men det jeg kan si er at dette er en skuffende dag for Maarud. Vi ble ikke hørt. Det er heller ikke en god dag for norske varemerkeeiere, sier administrerende direktør Chris Samways til E24.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
Tilgangskodeannonse