loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
FISKEMARKEDSFØRING: De skal bevise at barn liker fisk – Salma-sjef Tine Hammernes Leopold og fiskeriminister Per Sandberg sammen med Tiliam (11), Pontus (9), Julie (5), Stella (10) og Amelie (8).

Åpnet barnerestaurant for voksne

Georg Mathisen / 2016-09-14 08:49:21

Salma fortsetter arbeidet for å få bevist at barn liker fisk – nå med egen popup-restaurant.

Tidligere i år gikk helseminister Bent Høie ut med et ønske om å gjøre barn til matagenter, som skal inspirere voksne til å spise sunt. Salma svarer med barnerestaurant for voksne midt i Oslo sentrum.

– Barn liker fisk

«Barnemeny» skal bevise at barn liker fisk, og at det er foreldrene som står i veien for mer fisk på tallerkenen. Fiskeriminister Per Sandberg åpnet den midlertidige restauranten.

– Det er en myte at barn ikke liker fisk, og den største barrieren for barnas fiskekonsum er foreldrene selv. Når en av tre foreldre har dårlige minner med fisk fra egen barndom, er det klart holdningene deres smitter over på barna, sier Tine Hammernes Leopold, administrerende direktør i Salma.

Tallene hun viser til, kommer fra en undersøkelse som Respons analyse gjorde for Salma i juni.

Oppskrifter

Nå går fiskeleverandøren aktivt til verks for å lære voksne å tilberede enkle fiskeretter slik barna liker dem. Det skal blant annet gjøres med en rekke oppskrifter som er testet og godkjent av barn i alderen 5 til 11 år.

Rå laks er, ikke overraskende, ingrediens i flere av rettene på den midlertidige restauranten. Salma tror at potensialet er stort for mer spising av fisk når den serveres på denne måten.

Sushi slår hamburger

I Oslo og Akershus sier en av fire foreldre at sushi eller rå fisk er favorittretten til barna deres. Det er på linje med pølser, og den rå fisken er mer populær enn hamburgere.

Du kan lese mer om Salma, barn og fisk i Matindustrien nummer 9.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
Tilgangskodeannonse