loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
FEIRES: Eplet er den nest mest spiste fruktsorten i Norge, bak bananen.

Feirer Epledagen mandag

Georg Mathisen / 2016-10-11 21:57:20

Eplesesongen har vært svært god, og 17. oktober feires Epledagen.

Etter bananen er eplet den frukten det spises mest av i Norge – ti og en halv kilo per person per år. Opplysningskontoret for frukt og grønt etablerte Epledagen i 1990, og har markert den årlig siden.

Gravenstein på hell

Meningen er å sette fokus på posisjonen som eplet har både i produksjonen og i kostholdet.

– De største norske sortene er rød Aroma og Summerred, deretter følger Aroma og Discovery. Fortsatt er Gravenstein en sort mange liker, men vi ser at den er litt på hell, sier kommunikasjonssjef Gerd Byermoen.

Tynt skall

– Nå ønsker vi oss sprø epler med tynt skall, og det skjer mye spennende på utviklingssiden. Jeg regner med at vi kommer til å få se spennende nye sorter utviklet for det norske markedet om få år.

Byermoen snakker om en fantastisk norsk sesong i år. Fint vær med temperaturer over normalen har gitt tidlig høsting og epler av god kvalitet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
Tilgangskode



annonse
annonse
annonse
annonse
annonse