loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
BORTE: Slik så Kongsgård opprinnelig ut, før rettsapparatet grep inn i flere omganger.

Jarlsberg-forlik mellom Tine og Synnøve

Georg Mathisen / 2016-12-02 23:03:41

Tine og Synnøve Finden har inngått forlik i tvisten om Jarlsberg og Kongsgård.

Den ti måneder lange krangelen om Findens mulighet til å omtale Kongsgård som ost «av jarlsbergost-type» er dermed avsluttet.

Forbud mot beskrivelse

Synnøve Finden lanserte osten Kongsgård i februar. Tine svarte med å gå til retten for å få stoppet lanseringen fordi Jarlsberg er Tines varemerke. Synnøve Finden omtalte etterhvert Kongsgård som «trolig verdens første ost med sladd».

Siden den tid har Tine fått medhold i Follo tingrett to ganger, så i Borgarting lagmannsrett og endelig i Høyesterett. Det har ført til et midlertidig forbud mot markedsføringen av Kongsgård som en «jarlsbergost-type».

Tre nye saker

Men det var bare et midlertidig forbud. En endelig avgjørelse var på vei gjennom rettssystemet i det som kunne komme til å bli enda tre rettssaker.

Nå har de to konkurrentene stoppet saken. Forliket dem imellom innebærer at Synnøve Finden ikke vil markedsføre og distribuere osteprodukter ved bruk av «jarlsbergost-type» eller lignende betegnelser, ifølge en melding fra Tine.

Dekker egne omkostninger

Finden frafaller kravet om å få kjent Jarlsberg-varemerkene ugyldige og å få slettet dem fra varemerkeregisteret.

Samtidig har de to bestemt seg for å frafalle kravene på erstatning og dekke sine egne saksomkostninger – noe som sparer Synnøve Finden for millionbeløp slik saken har stått så langt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
Tilgangskodeannonse