loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
STRID: Retten skal avgjøre bruken av merket Charlottes Iskrem. (Foto: Charlottesiskrem.no)

Navnekrangel i retten

Georg Mathisen / 2016-08-23 21:08:52

Er det Anne Charlotte Bjerke eller er det Vågå Iskremproduksjon som kan bruke varemerket Charlottes Iskrem? Nå har striden havnet i retten.

I 1992 lanserte Anne Charlotte Johansen Bjerke det som på hjemmesiden omtales som Norges første gourmetiskrem. Nå er det Vågå Iskremproduksjon (VIP) som lager iskremen. Men det vil Bjerke ha slutt på.

– Nektes kontakt med kunder

– VIP bruker varemerket uten å betale for det og basert på muntlig samtykke. Nå har ikke Bjerke eierinteresser i eller annen tilknytning til selskapet lenger, skriver advokaten hennes, Magnus Stray Vyrje, i et sluttinnlegg til Oslo tingrett.

«Selskapets nye ledelse nekter henne kontakt med ansatte og kunder», heter det i skrivet fra Vyrje.

Bjerke vil overta selv og starte ny produksjon under samme merke. – Merkevaren er Bjerkes livsverk, skriver advokat Vyrje, som vil ha retten til å forby VIP å bruke Charlottes Iskrem-merket.

– Ingen inngrep i rettighetene

Det er Vågå Iskremproduksjon og advokat Martin Berggreen Rove helt uenige i. – Bjerke har tidligere, så sent som i mars i år, hevdet at det kun er VIP som kan benytte varemerket Charlottes Iskrem, skriver Rove.

– Det er ingen holdepunkter eller bevis i saken som kan underbygge at VIP har gjort inngrep i Bjerkes varemerkerettigheter eller forberedt seg på å gjøre det, ifølge advokat Rove.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
Tilgangskodeannonse