loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
Retten stoppet Synnøve-ost
FORBUDT: Synnøve Finden får fremdeles beskjed om at det krenker varemerkerettighetene til Tine å kalle Kongsgård for ost «av jarlsbergost-type».

Tine vant for tredje gang

Georg Mathisen / 2016-06-21 10:14:29

Lagmannsretten gir Tine medhold: Synnøve Finden krenket varemerkerettigheter med Kongsgård-osten. Men rettsrundene fortsetter.

Borgarting lagmannsrett har kommet til samme slutning som Follo tingrett har gjort to ganger: Synnøve Finden kan ikke kalle Kongsgård for ost «av jarlsbergost-type».

Krenket rettigheter

Lagmannsretten fastslår at Synnøve Finden har krenket varemerkerettigheter, og at Finden er en profesjonell kommersiell aktør som har vært godt kjent med Tines varemerkerettigheter. Selskapet tok derfor en kalkulert og bevisst risiko, mener retten.

– Vi ønsker Synnøve Findens ost hjertelig velkommen på markedet, men de kan ikke være gratispassasjerer på merkevaren Jarlsberg. Konkurranse må skje på ærlig vis, og Borgarting lagmannsretts kjennelse understreker nettopp vernet av registrerte varemerker, sier kommunikasjonsdirektør Lars Galtung i Tine.

Flere saker i vente

Behandlingen i lagmannsretten fører til et fortsatt midlertidig forbud for Synnøve Finden mot å snakke om jarlsbergost-type. Men saken må gjennom rettsapparatet på nytt om det skal bli tatt en endelig og varig avgjørelse. Tine har gått til sak, og regner med at Oslo tingrett skal behandle den i høst.

Når det skjer, varsler Synnøve Finden omfattende dokumentasjon.

Finden: – Feil!

– Det at lanseringen er blitt en sak for det norske rettsvesenet, er nok et bevis for at det krever et pågangsmot å operere i det norske meierimarkedet og konkurrere mot den tidligere monopolisten. Akkurat derfor er også dette en prinsipiell sak som vi mener er verdt å kjempe for, sier kategoridirektør Magnus Tollefsen.

Han mener at avgjørelsen i lagmannsretten er feil, og at jarlsbergost har vært brukt som betegnelse på den samme ostetypen i over 150 år, siden lenge før Tine ble etablert.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
Tilgangskodeannonse