loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
TØRRFISK: Joe Bastianich er en av dommerne i MasterChef Italia. Her sammen med Ansgar Pedersen, tørrfisvraker i AS Glea. (Foto: MasterChef Italia)

MasterChef i Lofoten

/ 2018-01-16 10:17:57

MasterChef Italia har vært i Lofoten og filmet. – At Norge spiller en av hovedrollene i en episode av MasterChef Italia gir oss en fantastisk synlighet i det italienske markedet, sier Bente Holm i Innovasjon Norge.

18. januar sendes episoden der MasterChef Italia er i Lofoten blant idylliske fiskevær og storslått natur. Masterchef har vært en stor suksess i Italia og visstnok resultert i at mat for tiden er et større samtaletema enn fotball. Norge er en av to utenlandsturer programmet har denne sesongen.

– Norge får vist seg fram som en matdestinasjon både i Italia og for seere som følger programmet i andre land, sier reiselivsdirektør Bente Holm i Innovasjon Norge,  som ser på denne gjesteopptreden som en unik mulighet for både Nordland, Lofoten, Norge og norsk tørrfisk.

– Gjennom programmet får vi markedsført turisme, kultur og mat til et bredt publikum. Våre tall viser at turister fra Italia som besøker Norge har et høyt døgnforbruk sammenlignet med mange andre, så vi ønsker flere italienere hjertelig velkommen nordover for å oppleve Norge og Lofoten, og for å smake seg gjennom norske delikatesser, sier Holm i en pressemelding.

Viktig tørrfiskmarked

Det er den «eksterne» prøven som er lagt til Lofoten, hvor en gruppe med norske fiskere og deres koner dømmer kokekunsten til deltakerne.

– Italia er vårt viktigste marked for tørrfisk, og dette var en helt unik mulighet til å vise frem og øke oppmerksomheten rundt dette tradisjonsrike produktet. Tørrfisk har en nesten 1.000-årige historie i Italia og mange av rettene har gått i arv i generasjoner, sier Sjømatrådets fiskeriutsending i Italia, Trym Eidem Gundersen.

Dugnad

Organiseringen og realiseringen av MasterChef i Lofoten er et samarbeid mellom Innovasjon Norge, NordNorsk Reiseliv, Norges Sjømatråd, Nordland Fylkeskommunen, og Tørrfisk fra Lofoten.

– Det har vært gjort en skikkelig dugnad for å realisere episoden i Lofoten. Vi vil derfor sende en ekstra takk til Destinasjon Lofoten, Thon Hotel Lofoten, Nyvågar Rorbuhotell, Arctic Buss, XX Lofoten, Anitas Mat, SAS – Scandinavian Airlines, Widerøe Flyselskap, Norwegian Airshuttle for at dette ble realisert, avslutter Bente Holm.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
Tilgangskodeannonse