loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
Vegard Kjuus justerer opp prisene til det han kaller «et noe mer normalt nivå».

Meny dropper prisdumping

Georg Mathisen / 2015-12-04 18:03:06

– Dette har gått for langt, sier Meny-sjef Vegard Kjuus.

Det er kanskje første gangen en dagligvarekjede markedsfører seg på å skru opp prisene og kan regne med sympati for det. I en pressemelding slutter Meny-sjefen seg til kritikerne av prisdumpingen.

Forflatning av norsk matkultur

– Vi slåss for matglede. Vi mener prisdumpingen vil føre til en forflatning av norsk matkultur og svekke utvalget. Vi setter opp prisene på de varene hvor prisdumpingen har gått lengst, og vi gir samtidig en million kroner til Frelsesarmeen, sier Vegard Kjuus.
Bondelaget og Matmerk går ut i dag og kaller prisdumpingen på julevarer «usmakelig» og en hån mot bønder og matvareprodusenter. Kjuus er enig.

Frykter mer matkasting

– Å selge en pakke surkål til en krone må vi holde oss for gode til. Vi skal ha respekt for maten og for dem som produserer den, sier Kjuus. Han frykter at prisene vil føre til at flere kaster mer mat.

– Vi skal spise maten, ikke kaste den. Det ekstreme fokuset på billig mat bidrar ikke til økte matopplevelser, mener han.

I pressemeldingen benytter Kjuus anledningen til å slå et slag for den jobben butikkene med bredere sortiment gjør for små lokalmatprodusenter. – De kan ikke være med på dette kjøret, sier han.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
Tilgangskodeannonse