loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
Gilde-skinke og Arla-ost er blant produktene som LHL trekker frem for økt saltinnhold.

Mer salt i juleprodukter

Georg Mathisen / 2015-12-17 16:54:47

Til tross for avtale om å redusere – noen av kjøttproduktene til jul inneholder faktisk mer salt enn tidligere.

Det er LHL, Landsforeningen for hjerte- og lungesyke, som har laget en oversikt over saltinnholdet i noen av juleproduktene.

Kjøtt og ost

– Juleproduktene fra butikken er fortsatt rike på salt, så vær forsiktig med saltbøssa i jula, konkluderer organisasjonen.

LHL forteller at ferdig kokt juleskinke uten svor fra Gilde har fått økt saltinnholdet med 25 prosent, fra 2,0 til 2,5 gram per 100 gram vare, siden 2013.

Lettrøkt julepølse fra Nordfjord inneholdt 1,9 gram salt i fjor mot 2,0 gram nå. Coops emv-skinkestek øker med 20 prosent på et år, fra 0,5 til 0,6 gram.

Arlas skivede Dansk gräddost  og Gildes Julens skinkestek med salt og pepper øker nesten like mye – henholdsvis fra 1,7 til 2,0 gram og fra 1,1 til 1,3 gram.

Nordfjord-sylte best i klassen

Men det er flere produkter som har fått mindre salt. På LHLs grønnliste er Nordfjords julesylte, julemør, julepølse grov og juleskinke røkt på bøkeflis. Det er også Gildes julepølser i både kokt, røkt og grov versjon og Folkets vossakorv og skinkestek – i tillegg til julesyltene fra både Best Pris (Rema), Gilde og Nordfjord.

Best i klassen er Nordfjord julesylte, med 40 prosent mindre salt siden i fjor.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
Tilgangskodeannonse