loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
STIPENDIATER: Bjørge Madsen og Kristin Stenersen fikk heder på Matstreif i år, også.

En halv million til biokull

Georg Mathisen / 2016-09-03 00:17:02

Spesialitet-merke i fjor; matskattstipend i år. Matstreif-festivalen er et godt sted å være for Skjærgaarden Gartneri.

Skjærgaarden Gartneri får Meny-stipend på 500.000 kroner. Lokalmatprodusenten kommer til å bruke det til å delfinansiere et biokullanlegg som omtales som banebrytende i Norge.

– Forbilde

Juryleder og matminister Jon Georg Dale minner om regjeringens ambisjon om at den samlede omsetningen av lokalmat skal vokse til ti milliarder kroner innen 2025.

– Det er mulig fordi vi i Norge har ambisiøse, kreative matinnovatører som både kan og tør satse. Årets Matskatt-vinner kombinerer bærekraft og spisekvalitet på en imponerende måte og er et forbilde for alle som ønsker å bidra til å utvikle norsk matproduksjon og norsk matkultur, sier han.

– Nytenkende

– Vi i Skjærgaarden Gartneri er opptatt av å spille på lag med naturen sånn at vi kan fortsette å dyrke mat her i Norge. I altfor mange år har vi drevet med jordforbruk her i landet. Nå vil vi satse på jordbruk, sier de vinnerne Kristin Stenersen og Bjørge Madsen.

– Skjærgaarden er en av våre mest nytenkende, bærekraftige og kvalitetsbevisste leverandører som virkelig fortjener å vinne et sånt stipend, sier Meny-sjef Vegard Kjuus.

Potetemballasje og osteformer

På prisutdelingen fikk Bjertnæs og Hoel 200.o00 kroner i stipend for å utvikle poteter og emballasje som gjør det mulig å ha norske poteter i butikkene året rundt.

I tillegg til de to vestfoldprodusentene ble det støtte til Buskerud, til Eiker Gårdsysteri. Ysteriet fikk 50.000 kroner for å kjøpe nye former og ostepresse.

Lokalmatgründer

Thorbjørnrud hotell og ysteri er kåret til årets lokalmatgründer. – Vinneren har på en innovativ måte klart å etablere et eget ysteri i et hotellbygg og samtidig gjøre nytte av råstoff fra egen gård, sier juryleder Hilde Charlotte Solheim.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
Tilgangskodeannonse