loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
ISMANN: Jack Stensland stiller med kongekrabbe i 800 kilo is på Anuga – alt for å selge de nye isballene fra Mr. Iceman. (Foto: Georg Mathisen)

Iskaldt trekkplaster på Anuga

Georg Mathisen / 2017-10-09 08:54:54

800 kilo is med en kongekrabbe inni – norske Mr. Iceman står for et av de store blikkfangene på Anuga.

Verdens største bransjemesse for mat og drikke er i gang i Köln. På enhver fagmesse er kampen hard om å få til akkurat den standen – den som alle snakker om etter at de har tråkket gjennom den ene messehallen etter den andre.

Rent vann

I år er den norske fellesstanden en av dem som vekker oppsikt. Jack Stensland – gründer og eier av Mr. Iceman – har utstillingen som får messebesøkende fra hele verden til å stoppe og kjenne.

– Det er en 800 kilos isblokk, forteller Stensland. Han har rett og slett frosset inn en kongekrabbe i rent, norsk vann. To, faktisk, siden de norske utstillerne er fordelt på én stand med mat og én med drikke.

Hard is

– Når messen er slutt på onsdag, regner jeg med at rundt 30 prosent har smeltet bort. Vi har verdens hardeste is, så den holder mye lenger, sier han.

Stensland bruker Anuga til å lansere det nye produktet sitt: Kulerunde isballer av det samme, rene, norske vannet. Frosset under trykk over flere dager, helt uten luft.

– Skal du unne deg det beste, kjøper du denne i butikken. Har du baller til å gjøre det? spør han innkjøpere fra hele verden.

Eksport

Mr. Iceman satser på å flyte på bølgen av laks og andre produkter som spiller på Norges rene natur og kalde, klare vann. Isballene er et rent eksportprodukt.

Les mer om den norske innsatsen på Anuga i Matindustrien nummer 10.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
Tilgangskodeannonse