loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
OMFORDELER MAT: Cristiano Aubert, daglig leder i Matsentralen. (Foto: Monica Løvdahl)

Matsentralen får messemat

Georg Mathisen / 2016-10-18 14:36:25

Smak-messen samarbeider med Matsentralen – forrige gang ble det gitt bort 1255 kilo overskuddsmat.

Også neste år skal den emballerte maten som blir til overs etter Smak-messen på Lillestrøm, gis bort til Matsentralen.

– Bærekraft og riktig ressursutnyttelse betyr mye for oss, og vi er derfor veldig glade for at vi har inngått et samarbeid med Matsentralen, sier prosjektleder Torill Engelberg i Smak 2017.

To millioner måltider

– Vi er positive til dette samarbeidet både fordi det gir oss en betydelig mengde overskuddsmat vi kan redistribuere og fordi det er viktig for oss å være synlige på en messe som Smak, sier daglig leder Cristiano Aubert i Matsentralen.

Han omtaler sentralens rolle med å dele ut overskuddsmat som todelt: Arbeid for å redusere matsvinnet og bidrag til å gi vanskeligstilte tilgang til god og sunn mat. I år fordeles det over to millioner måltider.

Vokser videre

– Det blir helt klart mer! I år har vi en vekst på 25 prosent i antall tonn vi mottar. Samtidig er potensialet langt større, sier Cristiano Aubert.

Han skulle gjerne hatt med både grønnsaker, kjøtt og fisk i tillegg til basisvarer som pasta og ris.

De over 10.000 mottagerne er en uensartet gruppe: Fra rusmisbrukere som lider av underernæring fordi de bruker pengene sine på annet enn mat til fattige barnefamilier som trenger støtte i hverdagen, psykisk syke og foreninger som arbeider med leksehjelp for barn og unge.

Sentralt tema

– Matsvinn er et tema bransjen er opptatt av og som også settes på agendaen på Smak i februar 2017, sier Torill Engelberg.

Matsvinn blir også et sentralt tema på Mat & Emballasje-messen, som går parallelt med Smak, og det er hovedtema i neste ukes nummer av Matindustrien.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
Tilgangskodeannonse