loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
GEDIGENT SUPERMARKED: Sial 2018 går av stabelen denne uken i Paris. (Foto: Sial)

Rekordmange nyheter på Sial 2018

Synnøve Prytz Berset / 2018-10-24 17:42:11

Denne uken arrangeres Sial 2018 i Paris. – Folk leter etter nye smaksopplevelser og en garanti for at det de spiser er ekte, sier Xacier Terlet i XTC world innovation.

7200 utstillere fra 119 land stiller ut produktene sine under Sial 2018. Ifølge Nicolas Trentesaux, direktør for Sials internasjonale nettverk, er det viktig at matbransjen skjønner markedet og trendene i matsektoren for å utvikle seg og være konkurransedyktige.

– Hele sektoren er preget av nyskaping og innovasjoner, sier Trentesaux.

Omstillingene gjelder alle aspekter av internasjonal produksjon og omsetning av varer, og drives blant annet frem av en skjerpet bevissthet blandt forbrukerne og vilje og evne til innovasjon hos produsentene.

SIAL Innovation Awards 2018

2300 produkter ble i år påmeldt til Sial Innovation Awards, det er 10 prosent flere enn tidligere.

– 6 av 10 forbrukere ønsker å oppdage ny mat. Dette er en mulighet for matprodusenter til å komme opp med nye smaker og teksturer, sier Xavier Terlet, president i XTC world innovation.

Han påpeker at mange nå er svært opptatt av sterke og naturlige smaker; for eksempel saffron, svart hvitløk og chili. Matprodusenter over hele verden streber etter å tilpasse seg ønskene til en ny generasjon som ønsker seg ferskere, sunnere mat, ved å utvikle nye produkter og nye ingredienser.

– Folk leter etter nye smaksopplevelser og en garanti for at det de spiser er ekte, sier Terlet.

Gullmedaljen i SIAL Innovation Awards gikk til Namastes veganske vannkefir tilsatt fruktsmak.

– Førsteprisen er en smakfull gresk drikke. Den er naturlig, fermentert og bra for deg, sier Terlet.

Sølvmedaljen gikk til Ail Noir du nord med produktet svart hvitløk, som produseres i Nord-Frankrike. Og tredjeplassen fikk BeKids med sin sukkerfri kjærlighet på pinne for barn, laget av frysetørket frukt.

Et show i showet

Helsetrenden er fremdeles i sterk vekst, og årsaken til at Sial i år har et eget «show i showet» som de har kalt: The Alter’Native Food Sector. Denne delen av messen viser frem hva begrepet alternativ mat står for – sunnere mat, større respekt for naturen, økt vekt på dyrevelferd osv.

Produsentene konsentrerer seg om å få den sunne maten til å smake godt samtidig som den ser tiltrekkende ut. Erstatninger for kjøtt, fermenterte matvarer og produkter med planteproteiner er eksempler på denne trenden.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
Tilgangskodeannonse