loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
MANGE BESØKENDE: Det har gått over all forventning og Arena Nordlands stand har hatt masse besøk, sa Daniel Sowe fra fiskeriparken Egga utvikling under Seafood Expå 2018. (Foto: Marianne Lovise Strand)

Rekordoppslutning om verdens største sjømatmesse

/ 2018-06-18 13:44:04

Med 30.000 besøkende på Seafood Expo 2018 i Brüssel, ble det i år satt ny rekord. Bransjefolk fra hele verden kom for å pleie eksisterende kunder eller finne nye, hente inspirasjon og oppdage teknologiske nyvinninger.

Tekst: Marianne Lovise Strand

Årets messe var den 26. i rekken. De ni storståtte bygningene som var i bruk under årets sjømatmesse rommet 19 000 utstillere fra 75 land. 78 av disse var norske.

Messeområdet ligger like ved den populære attraksjonen The Atomium, som ble bygget til verdensutstillingen i 1958.

Det vrimlet av folk, spesielt mannfolk, i mørke dresser.

Smaksprøver og teknologi

Smaksprøver fra all verdens havområder ble delt ut på løpende bånd med dertil egnet drikke.

Mange teknologiske nyvinninger ble demonstrert for engasjerte tilskuere og potensielle kjøpere, og det ble tegnet kontrakter og delt ut visittkort. Transportselskap, både til lands og til vanns, hadde også stand.

På messa var aktører fra mange land på plass og stilte ut alt mulig innen maskiner og utstyr for industrien. Store plastkar, garn, pakkeutstyr. Og flere fiskeforedlingsbedrifter hadde satt opp små ”restauranter” der de delte ut sine produkter. Alt fra sushi til torsketunger. Sjømat er hot, ingen tvil om det.

Teknologiselskap i mange land jobber på for å møte behovene til sjømatbransjen. På messa kom vi blant annet over en stand der man promoterte en maskin som snart var ferdig utviklet ved hjelp av 3D-briller og nyutviklet programvare. Slik fikk kundene danne seg et visuelt inntrykk av hvordan filetroboten jobbet, hvordan rengjøring av utstyret foregikk, samt hvordan maskinen vil ta seg ut i det lokalet kunden har til rådighet.

Populær nordlandsstand

Standen til Arena Nordland, ble veldig godt besøkt. De hadde etablert en iøynefallende fellesstand for flere sjømatbedrifter fra Nordland, et prosjekt i samarbeid med Nordland fylkeskommune.

Målet var å fremme Nordland, som Norges ledende sjømatfylke.

– Vi er kjempefornøyde, det har rett og slett kokt her på standen vår, sier prosjektleder Daniel Sowe fra Fiskeriparken Egga Utvikling i Vesterålen.

I februar i år vant de anbudet om prosjektledelse av Arena Nordland og fikk ha ansvar for tilrettelegging av standene på verdens to største sjømatmesser, i Boston og i Brussel.

De delikate smaksprøvene som fire elever fra 2. året ved restaurant- og matfaglinja ved Sortland videregående skole, avdeling Øksnes, produserte på løpende bånd, bidro utvilsomt til å trekke mange til nordlandsstanden.

Inspirerende dager

Under ledelse av mesterkokk Halvar Ellingsen fra Sigerfjord, produserte elevene 16.000 smaksprøver på tre dager. 450 kilo fiskefilet var tatt med og alt gikk unna.

Smaksprøvene ble servert på trefjøl og i små neverlignende beger, for å unngå unødig plastbruk.

Flere andre viktige sjømatbedrifter fra Nordland, hadde stand ved siden av Arena Nordland og var fornøyde med bi-effekten av samlokaliseringen. Mange andre norske firmaer, fra hele landet, var representert på messa.

Samtlige av utstillerne som Matindustrien var i kontakt med, både norske og utenlandske, meldte om travle, inspirerende og givende dager med gode møter.

De fleste hadde avtaleboka fullbooket allerede før de ankom Brüssel, for på den årlige messen sørger de for å pleie eksisterende kunder. Og samtidig var sjansen stor for at det kunne dukke opp nye kunder fra ett eller annet sted i verden.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
Tilgangskodeannonse