loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
MESSE: Mye nytt i vente på messe – her fra Iffa for tre år siden. (Foto: Petra Welzel, Messe Frankfurt)

Røyking og modning på messe

Georg Mathisen / 2016-04-26 12:34:21

Kjøttbransjemessen Iffa lover å presentere nyskapende løsninger for røyking, modning, tilberedning, kjøling og varming.

Messen går fra 7. til 12. mai i Frankfurt. – Trenden nå går i retning multifunksjonelle systemer med intelligente, programmerbare kontroller og fortløpende datafangst, heter det i en pressemelding fra arrangørene.

Automatisering

Dagens røyke- og modningssystemer må levere kvalitetsprodukter i store mengder billig og energieffektivt. Vekttapet skal holdes lite, prosesseringstiden kort, vedlikeholdsutgiftene små og behovet for arbeidskraft minimalt. Automatisk renhold og muligheten til å velge mellom forskjellige typer oppvarming er andre krav fra mange i industrien.

– Kravene kan bare møtes hvis systemene er nesten helt automatiserte – fra fylle- og røykeprosessene til renholdet, melder Messe Frankfurt.

Mindre manuelt arbeid

Stadig strengere krav til hygiene, kvalitet, økonomi og HMS er hovedfaktorene som driver utviklingen i retning av at manuelt arbeid erstattes av automatiserte prosesser. Arrangørene trekker frem pølser som henges opp til røyking, som et eksempel. Og roboter kan arbeide raskere enn mennesker.

Modningsrom som overvåkes automatisk, økonomiske og effektive systemer for oppvarming og kjøling og datakontrollert rengjøring er andre eksempler på hva som blir å se på Iffa.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
Tilgangskodeannonse