loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
PÅ BELGEN: Belgfrukter på innovasjonstoppen på Sial.

Sial-gull til vegetarbiffer

Georg Mathisen / 2016-10-18 19:53:00

Økologiske biffer og boller av linser, kikerter og bønner ble belønnet med innovasjonsgull på Sial-messen.

Messe i Frankrike, premier til Frankrike – fagmessen i Paris belønnet stort sett franske produkter med innovasjonspriser i år. 11 av de 15 produktene som fikk innovasjonspris i forskjellige kategorier, kommer fra arrangørlandet.

Fransk, fransk, fransk og peruansk

Nå er gull-, sølv-, og bronsemedaljene fordelt, og hadde det ikke vært for peruansk quinoa på delt tredjeplass, ville pallen vært helfransk.

Den største innovasjonen i år bare bekrefter grønnsaktrenden: En hel serie økologiske grønnsakprodukter skal gi vegetarianerne god mat med rikelig med proteiner og fiber.

Grønn slakter og tørket sopp

Den grønne slakteren – Le Boucher Vert – er varemerket som Ici & Là bruker på serien. Den består av biffer av henholdsvis grønne linser, kikerter og flageolettbønner – og boller av de samme belgfruktene.

Biffene og bollene er klare til steking i panne eller ovn.

Sølvmedaljen går til krydderkverner med tørket sopp. Les moulins à champignons, under merket Sabarot, består av forskjellige sorter sopp – steinsopp, morkler og blandede skogssopper – klare til å kvernes opp.

Bronsemedaljen deles mellom kjøtt og quinoa.

Kjøtt og quinoa

The Meat Cellar fra Puigrenier er kjøtt som er modnet i kjølige rom etter gamle teknikker, i minst 21 dager. Produktene presenteres vakuumpakket og lagt i i trekasser, med tilberedningsinstruksjoner, og serien inneholder en lang rekke forskjellige stykningsdeler.

Peru står for desserten og det eneste innslaget på pallen som ikke er fransk. Virú er merket, og produktet er en dessert av quinoa og frukt, pakket i enkeltporsjoner med skje i lokket.

Du kan lese mer om Sial i Matindustrien nummer 11, som kommer på papir 21. november.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
Tilgangskodeannonse