loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
NM i sunn fastfood
NM I SUNN FASTFOOD: – Jeg er fryktelig stolt og ydmyk over å få denne prisen nok en gang. Men jeg vil dele seieren med industrien og konsepteier GO’2 Grill, som har vært viktige bidragsytere for å få dette til, sa daglig leder i Patricias Gatekjøkken Anne-Lise Elizabeth Sørensen (i midten). Her med Linda Granlund i Helsedirektoratet og Cathrine Øverås Frisvold i OFG. (Foto: Synnøve Prytz Berset)

Til topps med fiskeburger

Synnøve Prytz Berset / 2018-10-12 12:40:50

Patricias gatekjøkken i Bardufoss vant førsteplassen i NM i sunn fastfood 2018 med sin fiskeburger med tare.

Det er femte gang Opplysningskontoret for frukt og grønt arrangerer NM i sunn fast food. I år ble vinneren kåret på Foodscape 11. oktober hvor bærekraftig matservering sto i fokus.

Viktig for folkehelsen

I sin vurdering av årets finalister har juryen vektlagt at måltidet eller retten som vinner skal kunne bidra til at forbruker får i seg minst én porsjon av de anbefalte 5 om dagen. Juryen, som har reist rundt og smakt seg gjennom mange retter, oppfordret i tråd med intensjonsavtalen og #MerAv deltakerne til å bruke mer fisk, frukt og grønt og grove grovprodukter.

– Vi spiser stadig flere måltider på farta, derfor er det viktig at disse er sunne og lett tilgjengelig. Hva vi spiser har stor betydning for folkehelsen, sa juryleder og ernæringsfaglig rådgiver i OFG, Cathrine Øverås Frisvold.

– Vi fikk inn mange gode og varierte bidrag fra hele landet, og det er gledelig å se at mange fulgte oppfordringen om å bruke fisk og grove kornprodukter i tillegg. Det viktigste er likevel å møte forbrukerne der de er. Det må ikke bli for fancy eller vanskelig å spise sunt, og det har årets deltakere skjønt, sa Frisvold, som i årets jury hadde med seg rådgiver i horecabransjen, Jörg Otto Stehl og kokk Mona Halvorsen.

Deler seieren

Vinneren Patricias gatekjøkken i Bardufoss gikk av med seieren for andre gang, og daglig leder Anne-Lise Elizabeth Sørensen, ble ved utdelingen fremhevet som en ildsjel og dyktig ambassadør i bransjen.

– Driften preges av en helhetlig tankegang rundt sunnhet i meny og utvalg, og stor valgfrihet for den enkelte kunde. Men det viktigste er at maten skal smake godt, og det gjør den hos Patricias gatekjøkken, sa divisjonsdirektør i helsedirektoratet, Linda Granlund, som delte ut prisen.

Patricia vant prisen for sin fiskeburger med tare som selges med ulike kombinasjoner av grønnsaker og tilbehør. God markedsføring og eksponering har sammen med pris og god smak gjort fiskeburgeren til et populært valg for kundene som er innom dette lille gatekjøkkenet i Bardufoss.

– Jeg er fryktelig stolt og ydmyk over å få denne prisen nok en gang. Men jeg vil dele seieren med industrien og konsepteier GO’2 Grill, som har vært viktige bidragsytere for å få dette til, sa Anne-Lise Elizabeth Sørensen.

Salat og lakseretter

– Vi har holdt på i nesten to år med å utvikle denne fiskeburgeren i samarbeid med næringsklyngen Fremtidsmat og er kjempeglad for å lykkes med denne, sa de stolte representantene fra GO’2 Grill under prisutdelingen.

Myrlandsvingen bensinstasjon tok 2. plass i årets konkurranse med «Myrlandsvingen-salaten». Stasjonen har en fargerik og fristende salatdisk der salaten lages på bestilling og kunden selv velger innholdet. Pink Fish Grensen tok 3. plass med sitt nye og spennende konsept der burgere og annen fastfood tilberedes med laks som basis.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
Tilgangskodeannonse