loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
I BERLIN: Nina Sundqvist, Matmerk, Astrid Aasen, Gangstad Gårdsysteri, Jon Georg Dale, Landbruks- og matminister under åpningen av Grüne Woche 2018. (Foto: Matmerk)

Mottok kvalitetsmerke i Berlin

/ 2018-01-22 08:23:49

Gangstad Gårdsysteri, Heidal Ysteri og Myrdal gard mottok Spesialitetmerket for sine produkter under åpningen av Grüne Woche før helgen.

De ble tildelt merket for Granstuppen ost og Is med Skjenning.

–Det er ingen selvfølge at produktene våre går gjennom juryen, så vi er ekstra stolte når vi får to nye produkter gjennom, sa Astrid Aasen fra Gangstad Gårdsysteri da hun mottok prisen.

Gjenbruk og god bruk

Ysteriet har nå Spesialitetmerket på alle sine oster. Merkeordningen «Spesialitet» skal fremme mangfoldet av lokalmat- og drikke i Norge, og forvaltes av stiftelsen Matmerk med støtte fra Landbruks- og Matdepartementet.

– Merket er en fin måte å vise forbruker at det er et produkt med en unik smak og historie, sier Astrid Aasen fra Gangstad Gårdsysteri.

Både Granstubben og Is med Skjenning er nye produkter. Isen er et samarbeid med Røra Bakeri.

– Skjenning pensles med melk og sukker og dette blir til karamell på steketakka. Dette brukes til å søte isen med, i tillegg har vi oppi noen knuste skjenningbiter. Det er både gjenbruk og god bruk, for smaken blir helt fantastisk, sier Aasen.

Rømmegrøt og geitost

To andre norske lokalprodusenter ble også tildelt Spesialitet-merket under Grüne Woche. Heidal ysteri fikk merket for rømmegrøt, Heidalsost og prim. Og Myrdal Gård fikk merket for Myrdal kvit geitost.

– Vi ønsker å få bevisstgjort folk på hva som er de bra lokale produktene, de som har noe spesielt og henger sammen med kultur og tradisjon. For oss er det viktig å ta vare på produkter som har vært med oss i generasjoner, som brunost, rømmegrøt og prim. Vi viste det var vanskelig å slippe gjennom fagjuryen, men satset nå på å søke på alle tre produktene likevel. Og vi er kjempestolte over å ha lykkes med ekte Heidalsmat, sier Hege Krukhaug fra Heidal Ysteri.

Myrdal Gård håper Spesialitet-merket skal bidra til at de får solgt sine produkter over hele landet, og ikke bare lokalt.

– Vi skal bruke spesialitet merke og merkeordningen i vår markedsføring som et bekreftelse av kvalitet og unik smak. Vi tror det kan hjelpe oss å komme inn i flere butikker og landsdeler hvis vi er med i ‘spesialitetsfamilie’, sier Nynke van Schaik fra Myrdal Gård.

FRA VENSTRE: Astrid Aasen fra Gangstad gårdsysteri, Koen Speetjens fra Myrdal gard, Hege Krukhaug fra Heidal ysteri, landbruksminister Jon Georg Dale, Nynke van Schaik fra Myrdal gard og Nina Sundqvist, direktør i Matmerk. (Foto: Mat- og landbruksdepartementet)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
Tilgangskodeannonse