loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
NOMINERT: Tine har redusert utslipp fra egen transport og tar i bruk biogass under tittelen #KUKRAFT. (Foto: Tine)

Nominert til Næringslivets klimapris

/ 2018-10-31 09:25:22

Tine er nominert til Næringslivets klimapris for sitt systematiske og helhetlige klimaarbeid.

Næringslivets klimapris, som i år deles ut for femte gang, skal oppmuntre til klimavennlig innovasjon og nyskaping i norske bedrifter, samt gi oppmerksomhet til bedrifter som går foran på området. De to andre finalistene til årets klimapris er Pon Equipment og Yara Birkeland.

I begrunnelsen fra juryen heter det at Tine er et selskap med en helhetlig tilnærming til å kutte klimagassutslipp i både egen virksomhet og gjennom hele verdikjeden de er en del av. Selskapet har vært tidlig ute og gjennomført en omfattende omlegging fra fossil til fornybar plast og energisamarbeid med utnyttelse av spillvann og CO2.

Videre trekkes det frem at Tine har redusert utslipp fra egen transport og inngått nyskapende samarbeid for å ta i bruk og utvikle biogass under tittelen #KUKRAFT. I tillegg har Tine et omfattende arbeid for å hjelpe norske melkeprodusenter med å redusere klimautslipp, tar i bruk ny teknologi og jobber med å redusere matsvinn.

Juryen består av Ole Erik Almlid, fungerende adm.dir. i NHO, Olav Bolland, dekan ved fakultet for Ingeniørvitenskap, NTNU og Marius Holm (daglig leder, miljøstiftelsen ZERO.

Utdelingen av prisen skjer på Zerokonferansen den 7. november.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
Tilgangskodeannonse