loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
ENSTEMMIG: En enstemming valgkomité står bak innstillingen av Trine Hasvang Vaag som ny styreleder i Nortura. Det endelige valget foregår på årsmøtet i april. (Foto: Nortura)

Nortura har innstilt ny styreleder

Synnøve Prytz Berset / 2017-02-21 09:07:02

Trine Hasvang Vaag er innstilt som ny styreleder i Nortura SA.

Dermed vil hun, om hun blir valgt på årsmøtet i april, overta etter Sveindung Svebestad. Han ga i fjor valgkomiteen beskjed om at han ønsket avløsning etter ni år som styreleder i Nortura.

– Ledervervet i Nortura er trolig en av de mest krevende posisjonene i landbruket. Vi gikk bredt ut og har i løpet av prosessen vurdert både eksterne og interne kandidater. Det er en enstemmig valgkomité som står bak innstillingen og vi er svært fornøyd med at Vaag takket ja, sier leder i valgkomiteen Arne Magnus Aasen, i en pressemelding.

Vaag kommer fra Snåsa i Nord-Trøndelag hvor hun driver med melke- og kjøttproduksjon. Hun ble valgt inn i styret i Nortura i fjor, men har lang organisasjonserfaring i landbruket.

Nortura står i dag i et krysspress hvor kampen om hylleplass blir tøffere hos de tre kjedene og markedsregulatorrollen blir utfordret.

– Vi har derfor vært på leting etter en kandidat som har stor forståelse for helheten i Norturas utfordringer i samspillet mellom industri, marked og politikk. Det tror vi Vaag gjør, og vi føler oss trygge på at hun har de egenskapene som kreves for å overta denne viktige funksjonen som Sveinung Svebestad har fylt på en glimrende måte i ni år, sier Aasen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
Tilgangskodeannonse