loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
SVINGER: Det svinger fra fjærkreene: Eggprisen har gått mest ned av alle varegruppene den siste måneden, og den er 3,8 prosent lavere enn i fjor. Kjøttet, derimot, har blitt 9,0 prosent dyrere på et år. (Foto: Shutterstock)

Matprisene går ned igjen

Georg Mathisen / 2016-09-13 23:21:10

I juli økte matprisene, men i august går de mer ned enn konsumprisindeksen.

– Forrige måned opplevde forbrukere en prisøkning på mat. Den siste måneden, altså fra juli til august, gikk imidlertid forbrukerprisen på mat- og alkoholfrie drikkevarer i Norge ned med 1,0 prosent, mens SSBs konsumprisindeks (KPI) gikk ned med 0,5 prosent i samme periode, melder Nibio.

Det siste året har prisindeksen for mat- og alkoholfrie drikkevarer økt med 3,3 prosent. KPI har til sammenligning økt med 4,0 prosent i samme periode.

Alle hovedgruppene av mat- og drikkevarer som Nibio følger, ble billigere fra juli til august. Eggprisene gikk mest ned, med 3,6 prosent.

Frukt og grønt ble også billigere den siste måneden. Men frisk frukt har blitt klart dyrere det siste året: Forbrukerprisen har økt med 6,6 prosent. Enda mer har fjærfekjøttet økt: 9,0 prosent på et år.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
Tilgangskodeannonse