loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
UT AV LANDET: Oppdretterne og resten av fiskerinæringen eksporterer mer enn noen gang før. (Foto: Johan Wildhagen)

Rekordvekst for sjømateksport

Georg Mathisen / 2016-10-05 16:08:53

Den norske sjømateksporten har økt med hele 26 prosent hittil i år.

Norge hadde eksportert sjømat for rekordhøye 65 milliarder kroner ved utgangen av tredje kvartal.

Doblet på seks år

Aldri tidligere har Norge eksportert sjømat for større verdier enn i september måned. Da var eksporten verdt 8,8 milliarder kroner – en økning på 31 prosent, eller 2,1 milliarder.

– Verdien av norsk sjømateksport har doblet seg i løpet av de siste seks årene. Septembereksporten alene er lik sjømateksporten for hele 1990. Norsk sjømat er foreløpig en knapp ressurs på verdensmarkedet, sier kommunikasjonsdirektør Geir Håvard Hanssen i Norges sjømatråd.

Italia og Sør-Korea

– Verdien av sjømateksporten til markeder som for ti år siden var beskjedne, har nå både doblet, femdoblet og, i Sør-Koreas tilfelle, nidoblet seg. USA, Italia og Sør-Korea er gode eksempler på sterke vekstmarkeder som viser bredden i norsk sjømateksport, sier Hanssen.

– Til USA går det nå mye laks, ørret, torsk og krabbe, mens Italia, som har lange tradisjoner som tørrfiskmarked, har fått selskap av laksen. Til Sør-Korea går det nå mye laks til rått konsum, krabbe og makrell.

Krabber fremover

Norsk laks er 41 prosent dyrere enn for et år siden, sildeeksporten har økt med 45 prosent, og krabbeeksporten er nesten doblet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
Tilgangskode



annonse