loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
Debatt: Det var fullt hus da Matmerk, NNN og NHO Mat og Drikke inviterte til debatt om konkurransekraft for norsk mat og drikke under Arendalsuka. (Foto: NHO Mat og Drikke)

Optimisme i norsk matbransje

/ 2017-08-17 09:05:59

– Norsk mat er den grønneste, reneste og mest bærekraftige i verden, sa administrerende direktør Petter Haas Brubakk i NHO Mat og Drikke under Arendalsuka 2017.

Store deler av norsk matbransje var samlet da Matmerk, NNN og NHO Mat og Drikke inviterte til foredrag og debatt om konkurransekraft for norsk mat og drikke under Arendalsuka, skriver NHO Mat og Drikke i en nettsak.

Utgangspunktet for dagen var optimisme og satsing på norsk matproduksjon og anerkjennelse av konkurransefortrinnene som ligger i dette.

Denne optimismen ble underbygget i foredraget til administrerende direktør i Pej Gruppen Louise Byg Kongsholm som sa at sunn, lokal og ren mat er de «hotteste» forbrukertrendene for tiden.

Stort ansvar

Mat og drikke næringen er den største landbaserte næringen i Norge.

– Dette gir et stort ansvar for at vi fortsetter verdiskaping og utvikler optimale råvarer til industri og forbrukere, og fortsetter å produsere god mat som gir flere arbeidsplasser, sa forbundsleder Jan-Egil Pedersen i NNN.

Petter Haas Brubakk, administrerende direktør i NHO Mat og Drikke, trakk også fram konkurransefortrinnene til norsk mat, både innenfor mattrygghet og bærekraft.

– Det gir norsk mat- og drikkenæring et unikt utgangspunkt for å utvikle nye produkter, skape trygge arbeidsplasser og nye verdier.

Politikerdebatt

Videre fortalte bedriftsledere suksesshistorier om hvordan de gjennom nytenkning og innovasjon skaper konkurransekraft og nye forretningsmuligheter med utgangspunkt i norske fortrinn, før arrangementet ble avsluttet med en politikerdebatt mellom sentrale politikere for næringen: landbruks og matminister Jon Georg Dale, stortingsrepresentant for Senterpartiet og leder av næringskomiteen Geir Pollestad og Odd Omland, stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet og medlem av næringskomiteen.

Tema for debatten var hvordan myndighetene og politikerne legger til rette for en konkurransedyktig mat- og drikkenæring.

Debatten var preget av den sterke knyttingen mat- og drikkenæringen har til primærnæringen og landbruksspørsmål, og konkurranseforholdene i matkjeden og dagligvareleddet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
Tilgangskodeannonse