loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
STOLT: The Guild of Fine Food har utnevnt Bergen til arrangørby for oste-VM 2018. – Jeg er kjempestolt over at vi har klart å få VM til Norge, sier daglig leder i Hanen, Bernt Bucher-Johannessen. (Foto: Ketil Blom Haugstulen)

Oste-VM til Bergen

/ 2017-11-20 10:32:09

Bergen blir arrangørby for oste-VM 2018. Det ble offentliggjort under oste-VM i London forrige uke.

Oste-VM 2017 ble arrangert i London i forbindelse med matmessen Taste of London før helgen. Her annonserte landbruks- og matministeren, som vi tidligere har omtalt i Matindustrien, hvor neste års VM går av stabelen.

– Jeg er veldig stolt over å annonsere at Oste-VM skal til Norge. En av våre osteprodusenter, Tingvollost, vant fjorårets konkurranse. Det var starten på et skifte for norske osteprodusenter. I mange år har de produsert god ost, men forbrukerne har ikke visst om det. Oste-VM bringer med seg nye muligheter for norske osteprodusenter, derfor er det stort for oss i dag å kunne si at neste års VM blir i Norge, sa ministeren.

Delingskultur

Ingen norske oster nådde helt til topps i årets konkurranse. Den britiske osten Cornish Kern, som produseres av Lynher Dairies, gitt til topps i årets oste-VM.

Etter at tittelen Verdens beste ost gikk til Tingvollost med deres Kraftkar i fjor, skjer det mye i norsk osteproduksjon. Omkring 40 norske oster deltok i oste-VM 2017.

– Det var helt uvirkelig å vinne VM-tittelen i fjor. Det som skjer i norsk osteproduksjon skjer på grunn av den delingskulturen vi har i Norsk Gardsost, det er grunnen til at vi lykkes så godt som vi gjør. Oste-VM er med på å inspirere oss til å bli enda bedre i det vi driver med. I tillegg har norske forbrukere virkelig våknet og etterspør norsk gardsost, og det er gøy, sa Gunnar Waagen fra Norsk Gardsost og Tingvollost på under oste-VM i London på fredag.

Oste-VM i Bergen

Det er ventet av over 3500 oster fra mer enn 30 land vil bli påmeldt til World Cheese Awards 2018 i Bergen, som skal arrangeres av gardsmatorganisasjonen Hanen, i samarbeid med Norsk Gardsost samt lokale og internasjonale partnere.

Det vil også arrangeres en ny matfestival i tilknytning til ost-VM som har fått navnet «Matlandet Norge».

– Jeg er kjempestolt over at vi har klart å få VM til Norge. Bergen er en av UNESCOs utvalgte gastronomi-byer og var derfor et naturlig valg som arrangørby. Oste-VM blir en fantastisk arena for å promotere all norsk lokalmat, sier daglig leder i Hanen, Bernt Bucher-Johannessen, i en pressemelding.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
Tilgangskodeannonse