loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
Pølser, karbonader og kjøttkaker kommer med mindre salt. I grillpølsene, for eksempel, er saltinnholdet 1,8 prosent,

Partner for mindre salt

Georg Mathisen / 2015-10-05 12:34:15

Coop skriver under på saltpartner-avtale, og lanserer samtidig en rekke kjøttprodukter med mindre salt.

Coop signerer avtalen om «Saltpartnerskap», som er en del av  Helsedirektoratets tiltaksplan for å redusere saltinntaket i befolkningen. – Vi feirer det nye partnerskapet med en real pølsefest, og lanserer Coops kjøttrike pølser, karbonader og kjøttkaker med vesentlig mer kjøtt og mindre salt, sier konstituert Coop-sjef Geir Inge Stokke.

– Coop har gjennom flere år jobbet med å redusere saltinnholdet i mange av våre egne produkter, men vi ønsker å fortsette dette arbeidet i samarbeid med helsemyndighetene, sier Stokke.

«Saltpartnerskapet» forplikter bedriftene til å jobbe for å redusere saltinnholdet i produktene sine. Det første nasjonale målet i Norge er en 15 prosents reduksjon innen utgangen av 2018. Innen 2025 er målet 30 prosent mindre salt enn i dag.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
Tilgangskode



annonse
annonse
annonse
annonse
annonse