loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
Øyvind Andersen og Norgesgruppen øker markedsandelen kraftig når Bunnpris kommer tilbake i innkjøpssamarbeidet. Samtidig forbereder Andersen forbrukerne på dyrere mat fra februar.

Prishopp i februar

Georg Mathisen / 2015-12-22 09:32:41

Norgesgruppen varsler prishopp på mat i februar – og overtar leveransene til Bunnpris.

– Vi kommer til å se overraskende høyere matpriser fra neste år, sier innkjøpsdirektør Øyvind Andersen i Norgesgruppen. Ifølge Aftenposten er han spesielt overrasket over at valutakursene treffer så hardt som de gjør. Denne gangen kommer heller ikke lavere råvarepriser til å nulle ut alle valutaendringene.

Ole Robert Reitan i Rema varsler at leverandører som ikke gir kjeden samme innkjøpspriser som Norgesgruppen får, kan bli kastet ut av hyllene.

Akkurat den kampen blir ikke enklere for Rema når Bunnpris nå har bestemt seg for å kjøpe fra Norgesgruppen istedet. Bunnpris skiftet i motsatt retning for fire år siden, og har siden samarbeidet med Rema om innkjøpene.

– For konkurransen, leverandører og ikke minst forbrukerne er dette en dårlig nyhet. Dette er en lenge varslet maktkonsentrasjon som Konkurransetilsynet ikke kan sitte stille og se på, sier Ole Robert Reitan til Dagens Næringsliv.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
Tilgangskodeannonse