loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
BREDT SPEKTER: Prisnedgangen i desember kom på et bredt spekter varer, forteller direktør for Virke dagligvare, Ingvill Størksen. (Foto: Virke)

Priskrig i julen senket matprisene

/ 2018-01-10 09:30:48

– Butikkenes kamp om kundenes julehandel, sørget for at prisen på mat og alkoholfrie drikkevarer gikk ned, sier Ingvill Størksen, direktør for Virke dagligvare.

Matprisene sank med 1,5 prosent fra november til desember, viser tall fra SSB. I løpet av de 12 siste månedene har matprisene kun økt med 0,6 prosent, mens konsumprisindeksen totalt har økt med 1,6 prosent, melder Virke.

Mange varer

– Matprisene er nå på samme nivå som de var i januar 2017, sier direktør for Virke dagligvare, Ingvill Størksen.

Prisnedgangen i desember kom på et bredt spekter av varer, og ikke bare de typiske lokkevarene i forbindelse med jul. Frukt er blant varene som bidro til prisnedgangen, med et prisfall på 5 %.

Tøff konkurranse

Prisnedgang i forbindelse med juletilbud er vanlig. Samtidig har det vært uvanlig mange perioder med prisnedgang i løpet av 2017, påpeker Størksen. Prisnedgangen fra juli til august var nær tre ganger større fra juli til august enn det som er vanlig.

I tillegg gikk prisene ned fra august til september, og fra oktober til november.

– Prisfallet er et resultat av den tøffe konkurransen i bransjen. Samtidig ser vi at også sunne varer blir brukt som lokkevarer i julen, avslutter Størksen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
Tilgangskodeannonse