loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
SUNNHETSPRIS: Drømmelett® fra Q-Meieriene vant Kiwis nye sunnhetspris. Det var god stemning på Q-kontoret da prisvinneren ble offentliggjort. (Foto: Q-Meieriene)

Q-Meieriene vant «GULLroten»

Synnøve Prytz Berset / 2017-03-07 08:00:39

Drømmelett fra Q-Meieriene vant den første kåringen av Kiwis sunnhetspris «GULLroten».

I går la Kiwi frem rapporten Sunn økonomi, samtidig som de delte ut sunnhetsprisen «GULLroten».

Nykommeren Drømmelett fra Q-meieriene vant prisen fordi den har bidratt til å løfte sunnhet til folket, melder Q-meieriene.

Bare fem prosent fett

Vinneren ble valgt ut fra 72 produktlanseringer i 2016, i sin vurdering la juryen vekt på både sunnhet og kommersiell suksess. Juryen begrunnet seieren med at Drømmelett® er et godt alternativ til rømme med bare fem prosent fett. I motsetning til rettrømme, som er laget på fløte, er Drømmelett laget av lettmelk.

Leder for produktutvikling i Q, Annette Waage Jung, takket teamet sitt for at de har hatt tro på produktet.

– Jeg tror vi gikk til topps fordi vi har klart å redusere mettet fett i et produkt som folk flest bruker. I tillegg er smak og konsistens minst like god som for vanlig rømme. Innovasjonen vår kan få stor konsekvens, ettersom mange forbrukere bruker rømme regelmessig.

Stolt Q-sjef

Q-sjefen Bent Myrdahl tok imot prisen.

– Det er veldig artig å få en slik pris for et produkt som har truffet hverdagsbehovet til forbrukerne våre. Den er rett og slett like god, bare bedre, sier Q-sjefen stolt.

Selv om Drømmelett smaker som rømme er fettprosenten så lav at Q-Meieriene ikke fikk lov til å kalle den rømme. Etter regelverket kan man bare kalle noe rømme hvis det inneholder mer enn 10 % fett. Derfor spurte Q-meieriene forbrukerne sine om råd, og de stemte frem navnet Q Drømmelett.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
Tilgangskodeannonse