loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
NY DATOMERKING: Q-meierinene har lyttet til forbrukerne og introduserer nå ny datomerking på melkekartongene. (Foto: Q-Meieriene)

Q-melk med ny datomerking

Synnøve Prytz Berset / 2017-04-25 14:35:21

I dag kom Q-Meieriene med ny merking på melkekartongene sine: Ved siden av datomerkingen vil det nå stå Best før – ikke dårlig etter.

Datomerkingen er et grep i kampen mot matsvinn. For selv om færre oppgir at de kaster melk enn før, er det et godt stykke å gå for å informere forbrukerne om dette.

– Vi er på rett vei, men likevel svarer mange at de ofte kaster meieriprodukter så vi føler at det er vårt ansvar å gjøre noe med det, sier Q-sjefen Bent Myrdahl.

De har jobbet en stund med datomerkingen før de endelig kunne godkjenne at den var lesbar nok til å kunne lanseres.

– Ny merking kunne ikke gå på bekostning av lesbar holdbarhetsmerking, presiserer han.

En positiv endring

– Q-Meieriene ble utfordret av flere for å endre på datomerkingen på melk. At de nå har hørt på oss forbrukere er fantastisk! Best før betyr ikke dårlig etter. Det er derfor viktig at dette står på melkekartongene, sier Q-forbruker Mette Nygård Havre.

Som primus motor for folkebevegelsen ‘Spis opp maten’ håper hun også at flere produsenter gjør som Q-Meieriene.

– Dette er en positiv endring som forhåpentligvis vil føre til mindre svinn. Nå håper jeg at ikke bare melken, men alle meierivarer kan få datomerking som dette, sier Mette Nygård Havre som til daglig jobber som kommunikasjonssjef i BIR.

Påminnelse

Q-sjefen er enig med Nygård Havre og legger ikke skjul på at han er stolt av å ha fått dette på plass, men det viktigste for han er at forbrukerne tenker seg om før de kaster mat.

– Vi håper at flere tar i bruk sansene sine før de kaster melken og derfor ønsker vi å minne forbrukerne på dette med teksten ved siden av datomerkingen, sier Myrdahl.

Ett svar til “Q-melk med ny datomerking”

  1. Terje Johnsbråten sier:

    Most/juice-produsenten Innigo har siden 2011 hatt denne teksten på sin holdbarhetsdato: «Best før, ikke så verst etter»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
Tilgangskodeannonse