loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
SPESIALISTKOMPETANSE: – Ønsket om det ekte og spesialistkompetanse, mat med identitet blir sterkere, sier konsernsjef Arne Kristian Kolberg i Nortura.

Rigger seg for nettvekst

Synnøve Prytz Berset / 2017-03-22 08:00:09

– Vi tror på en sterk vekst i salg av dagligvarer på nett, sier konsernsjef Arne Kristian Kolberg i Nortura.

I 2014 økte netthandelen nesten fem ganger så mye som øvrig detaljhandel.  I 2016 økte netthandelen med 12 milliarder totalt, av disse utgjorde tre milliarder salg av mat på nett, noe som var en dobling fra 2015.

– Veksten skyldes trolig økt modenhet hos forbrukerne og netthandelsaktørene. Og det at tilbyderne setter sammen pakker som passer behovene våre bedre, sier Kolberg, som tror det er grunn til å tro at netthandelen kommer til å vokse betydelig mer enn handel i fysiske butikker også i tiden fremover, sier konsernsjef Arne Kristian Kolberg i Nortura.

Digitalisering og kunstig intelligens

Facebook, Amazon, Netflix og Google skaper endringer som preger hverdagen og livene vår.

– Vi legger igjen spor og disse kanalene skreddersyr tilbudene vi får. Ønsket om det ekte og spesialistkompetanse, mat med identitet blir også sterkere, sier konsern­sjefen og trekker frem en rekke andre trender i vekst: spesialbutikker, matkasser, foodtrucks, bondens marked og mat med identitet.

Ifølge konsernsjefen vil vi også se nye innovasjoner som følge av digitalisering, internet of things og nye betalingsløsninger.

–  Kunstig intelligens vil kunne skreddersy tilbud etter våre behov. Internet of things vil for eksempel føre til at kjøleskapet registrerer hvilke matvarer vi trenger og drone leverer på døra, sier han.

Styrker sin posisjon

En innovasjon- og salgsenhet skal styrke Nortura sin posisjon ved å: utvikle nye salgskanaler og utsalgssteder, tilrettelegge for markeder i vekst og samarbeide med nye kunder.

– Vi ser at forbrukerne ønsker å vite hva de får. Derfor har merkevarene et fortrinn, sier Kolberg.

En annen viktig trend er sunnhet. Karbonadedeig, som er et magrere og sunnere produkt enn kjøttdeig, selger mer på nett enn i butikk.

– Vi tror på en sterk vekst i salg av dagligvarer på nett, og skal fortsette å rigge oss for vekst.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
Tilgangskodeannonse