loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
Bergensordfører Marte Mjøs Persen merker seg samfunnsansvaret som næringsmiddelindustrien tar ved å utvikle sunnere produkter.

Samlet i gastronomi-by

Georg Mathisen / 2016-01-28 09:54:42

Bergen er godkjent som gastronomiby i Unesco. Et bevis på at Bergen er en matby, ifølge ordfører Marte Mjøs Persen.

Hun ønsket Næringsmiddeldagene velkommen til Bergen, og benyttet anledningen til å trekke linjene fra en by som er bygd opp rundt tørrfisken og til dagens landbruk og næringsmiddelindustri.

Hanseatene kom med sauerkraut – det er stor forskjell på den og norrøn kålstuing som ikke engang er tilsatt salt. Og da det var svensk og nederlandsk prinsebesøk i byen for 160 år siden, kom prinsefisken som siden har vært en kjent bergensk selskapsrett.

Også i dag er det global påvirkning som bidrar til å skape mattrendene både i Bergen og resten av landet, konstaterer Persen.

Hun merker seg at Næringsmiddeldagene skal diskutere om de offentlige ernæringsrådene er på linje med virkeligheten. – Næringsmiddelindustrien tar stort samfunnsansvar ved at dere legger stor innsats i å utvikle sunne produkter, sier Marte Mjøs Persen.

Les mer fra Næringsmiddeldagene på Matindustrien.no og i Matindustrien nummer 2.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
Tilgangskode



annonse
annonse
annonse
annonse