loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
Finalen for foredlede melkeprodukter blir et rent Røros-oppgjør, med to isvarianter fra Galåvolden Gård og rømme fra Rørosmeieriet.

Se alle finalistene

Georg Mathisen / 2015-09-17 22:05:46

33 finalister er klare i Det Norske Måltid. Hele ni av dem kommer fra Rogaland og fem fra Røros-regionen.

De sist 24 delfinalistene er nettopp bedømt på Mathall Trondheim. Juryleder Roar Hildonen fra restaurant To rom og kjøkken vurderte dem sammen med kjøkkensjef Lars E. Vesterdal på Südøst, journalist og hobbykokk Ole Jacob Hoel og Anne Karine Statle fra Lofoten Mat.

– Dagen har vært spennende og vi har fått oss noen overraskelser, sier juryen. Det er fint å se engasjementet produsentene legger ned i det de lager, og vi ser kvalitetsforskjeller både i smak og innpakning, konstaterer juryen.

– Nå ser vi at alle finalistene holder høyt nivå, og konkurransen er knivskarp. Vi er veldig stolte av bredden og rekken finalister. Derfor ønsker vi alle velkommen til å smake alt dette på matgallaen i Stavanger 8. januar, sier prosjektlederne i Det Norske Måltid, Kristin Austigard og Sigve Skretting.

Her er finalistene:

Årets sjømat villfanget:

Ferske reker, Sirevaag, Rogaland
Sjøfrossen villfanget torskefilet, Ramoen, M-36 fabrikktråler, Møre og Romsdal
Ulkefilet, Domstein Sjømat, Rogaland.

Årets sjømat oppdrett:

Salma loin, Salmon Brands, Oslo
Salmaraw, Salmon Brands, Oslo
Fjordørret, Hallvard Lerøy, Hordaland

Årets sjømat foredlet:

Røkt Lakseloins med pepper & Cognac (Kaldrøkt), Garnviks Røkeri, Sør-Trøndelag
Absolut tradisjon røykelaks, Mikals Laks, Rogaland
Gravet Regnbueørret, Leiren Laks, Hordaland

Årets Kjøtt:

Vaktelkjøtt, Ryfylke vaktel, Rogaland
Ytrefilet reinsdyr kalv, Rørosrein, Sør-Trøndelag
Jæren Smak Ribbe, Prima Jæren, Rogaland

Årets kjøtt foredlet:

Tørrsaltet bacon, Lundal Nord, Nordland
Gullros, Spekepylse av 100% telemarkskyr, Vinje Slakteri, Telemark
Skinka frå Suldal, Fjellmat frå Suldal, Rogaland

Årets meieriprodukt foredlet:

Økologisk Røros-rømme, Rørosmeieriet, Sør-Trøndelag
Rørosis Tjukkmjølksis m/tyttebær, Galåvolden Gård, Sør-Trøndelag
Rørosis Fløteis m/multe, Galåvolden Gård, Sør-Trøndelag

Årets ost:

Kvit Kjerringøy, Kjerringøy Gård, Nordland
Valdres Ost, Valdres Meieriet, Oppland
Fjellgeit, Bo Jensen, Rogaland

Årets godbit:

Tørket Reinkjøtt, Skodi Rein, Finnmark
Treak, Ekta gødt, Oppland
Lammebratwurst med pinnekjøtt, Røroskjøtt, Hedmark

Årets tradisjonsøl:

6060 Lys Øl, Grim & Gryt Økobryggeri, Møre og Romsdal
Pilegrimspilsener, Sundbytunet bryggeri & destilleri, Akershus
Slaget på Vågen, Lysefjorden Mikrobryggeri, Hordaland

Årets det grønne – foredlet:

Einerbærsirup, Ekta gødt DA, Oppland
Økologisk Rød Aroma Eplemost – Spesialitet Dyre Gård, Østfold
Plommesylte frå Hardanger, Lutro in Vitro, Hordaland

Årets det grønne – naturelle:

Skjærgaardsløk, Skjærgaarden gartneri, Vestfold
Snackpaprika, Miljøgartneriet, Rogaland
Sjitne Gulerøde, J&J Wiig DA, Rogaland

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
Tilgangskode



annonse
annonse
annonse
annonse