loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
TEMA-DAG: Den neste TeMa-dagen handler om mat, kjemi og tilsetningsstoffer. Her fra en tidligere TeMa dag i Oslo. (Foto: Synnøve Prytz Berset)

Den lille kjemiskolen

/ 2018-10-03 09:20:13

Kunnskap om tilsetningsstoffer og hvordan men merker dem er noe av det som belyses på TeMa dagen «Den lille kjemiskolen – Om mat, kjemi og tilsetningsstoffer» 10. oktober i Oslo.

Kjemiske reaksjoner er ikke alltid det en produktutvikler i en mat- og drikkebedrift tenker så mye på. Men dagens forbrukere er mer opptatt av «clean label» og «grønne» produkter enn noen gang før.

– En grundig gjennomgang vil være svært nyttig, og denne TeMa-dagen forsøker å få belyst det hele på en lettfattelig måte, melder Teknologisk Matforum.

Mattilsynet kommer til å informere om regelverket som omhandler tilsetningsstoffer og tekniske hjelpestoffer.

Videre kommer Lise von Krogh i Bramat.no til å snakke om Clean Label, Gjermund Vogt i Eurofins om antioksidanter og fytokjemikallier, Helge Bergslien i Nofima om molekylær kjemi i forhold til persontilpasset mat og Lisbeth Rørmark i Lilleborg Profesjonell om kjemiske virkestoffer i vaskemidler.

Dagen avsluttes av Tove Gulbrandsen i NMBU som spår hva fremtidsmaten blir utifra et forskningsperspektiv.

Her finner du mer informasjon og påmelding til TeMadagen som finner sted på P-hotels, Grensen 19, i Oslo.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
Tilgangskode



annonse
annonse