loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
MØTELEDER: Grete Astad skal være møteleder på TeMa-kurs om toll 5. desember. (Foto: Synnøve Prytz Berset)

Ekstra TeMa-kurs om toll

/ 2018-10-15 09:36:14

Teknologisk Matforum arrangerer tollkurs om opprinnelsesreglene i frihandelsavtalene.

Opprinnelsesregelverket i frihandelsavtalene er omfattende og komplisert, og er opphav til mange spørsmål: Hvilke land har Norge frihandelsavtaler med? Hvor finner man avtalene, og hvordan skal de brukes? Hvordan oppnår et produkt opprinnelsesstatus og dermed preferansetollbehandling? Hvilke krav stilles til dokumentasjon?

For å lære mer om dette, samt lære hvordan du anvender opprinnelsesregelverket for å finne ut om ditt produkt kan få opprinnelsesstatus, kan du delta på tollkurs 5. desember.

– Etter kurset skal du ha lært å orientere deg i opprinnelsesregelverket, og du har forutsetninger for å anvende opprinnelsesregelverket, herunder listereglene, for å vurdere om et produkt kan få opprinnelsesstatus, informerer Anne-Lise Iversen i Teknologisk Matforum.

Norge har inngått frihandelsavtaler med mange land, både alene og sammen med andre land i EFTA. Ved å kjenne til frihandelsavtalenes bestemmelser, herunder vareomfang, kan norske varer/opprinnelsesvarer eksporteres til andre land med nedsatt toll eller tollfritt.

Dette kan være reeksport av varer, eller eksport av varer bedriften produserer i Norge av norske eller importerte innsatsvarer.

Kurset finner sted ved Felix Konferansesenter i Oslo, med Grete Astad som møteleder og dyktige foredragsholdere fra Tolletaten. Klikk her for påmelding.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
Tilgangskodeannonse