loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
ØNSKET VELKOMMEN: Ordfører i Oslo Marianne Borgen var glad for å få æren av å holde åpningsforedraget og ønske velkommen til Oslo under Næringsmiddeldagene 2017, som arrangeres av Teknologisk Matforum. (Foto: Synnøve Prytz Berset)

- Sammen kan vi bedre folkehelsa

Synnøve Prytz Berset / 2017-01-26 17:25:19

Ordfører Marianne Borgen ønsket i dag velkommen til Næringsmiddeldagene 2017 i Oslo og understreket viktigheten av samarbeid for å møte utfordringer knyttet til helse og matsikkerhet nasjonalt og globalt.

– Vi har noe til felles, vi er opptatt av folkehelsa, sa ordfører i Oslo Marianne Borgen da hun holdt åpningsforedraget i dag.

Hun påpekte at folk blir stadig mer opptatt av å leve sunne liv, og ønsker mer kunnskap om hvordan.

Intensjonsavtale

Før jul ble det skrevet under en intensjonsavtale mellom næringsorganisasjoner, mat- og drikkeprodusenter, dagligvarebransjen og helse- og omsorgsministeren. Avtalen har som mål å redusere sukker, salt og mettet fett i mat og drikke.

– Denne avtalen tror jeg er ekstremt viktig, og vil forbedre folkehelsen, sa hun.

Som eksempel hvorfor dette arbeidet er viktig trakk hun frem at Oslo har et fedmeproblem blant barn, samt at nye utfordringer som nervøse spiseforstyrrelser er i fremvekst.

– Det å fokusere på sunnere mat er ekstremt viktig.  Og sammen sitter dere og vi politikerne på virkemidlene som skal til for å få et sunnere kosthold for befolkningen, slo hun fast.

Må økes med 70 prosent

Ordføreren var også opptatt av å trekke inn det globale perspektivet. Ifølge FN må den globale matproduksjonen økes med 70 prosent for å sikre folk nok mat. Verdens befolkning vil øke og flest vil komme til lå bo i by. Matproduksjon og matsikkerhet blir da veldig viktig.

– Matsikkerheten er alvorlig truet i deler av verden, noe som har et sikkerhetspolitisk aspekt. Matproduksjon er helt avgjørende i forhold til fattigdom, bærekraft, klima og miljø, krig og konflikt, sa Borgen, som tror samarbeid er nøkkelen.

– Denne møteplassen er viktig både for å dele erfaringer, og å drive frem nye løsninger som kan møte disse utfordringene.

– Og som også er bra for matprodusenter og businessen, sa hun avslutningsvis.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
Tilgangskodeannonse