loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
GYLNE MÅLTIDSØYEBLIKK: I konkurransen Gylne Måltidsøyeblikk ønsker landbruks- og matminister Jon Georg Dale å løfte frem et mangfold av varierte matordninger for eldre. Fra venstre: landbruks- og matminister Jon Georg Dale, Snefrid Irene Thune og direktør i Forbrukerrådet Randi Flesland. (Foto: Landbruks- og matdepartementet.)

Setter matomsorg på dagsorden

/ 2017-06-20 09:31:50

Med konkurransen Gylne Måltidsøyeblikk ønsker landbruks- og matminister Jon Georg Dale å finne frem til gode matordninger som legger til rette for at eldre kan spise varierte måltid hjemme eller sammen med andre.

– Gode matordninger er avgjørende for å møte eldrebølgen som kommer om få år. Når flere vil bo hjemme, er det nødvendig å legge til rette for ordninger som tilbyr måltid som gir eldre måltidsglede og riktig ernæring, sier ministeren.

– Her har private og kommunale aktører en jobb å gjøre, og det ligger store muligheter for de som vil satse på nye og spennende løsninger.

Dale oppfordrer videre alle landets ordførere til å sette matomsorg for eldre på dagsorden i kommunestyret.

Tips om gode matordninger

I år utvider ministeren konkurransen Gylne Måltidsøyeblikk fra mat på sykehjem til måltidsløsninger for eldre som bor hjemme.

Alle kan tipse om en ordning som serverer eller leverer mat som er tilpasset eldre som bor hjemme. Matordningene kan være både store og små, tradisjonell eller utradisjonell, og fra private og kommunale aktører.

– Tips oss om ei matordning du er fornøyd med ved å sende inn navn, adresse og en kort omtale av ordningen til gm2017@lmd.dep.no innen 15. juli. Bilde og video kan gjerne vedlegges. Vinneren blir kåret sent i august og blir premiert, skriver Landbruks- og matdepartementet i en pressemelding.

Behov for variasjon

Målet med Gylne Måltidsøyeblikk er å løfte frem et mangfold av varierte matordninger for eldre. Konkurransen vil bli gjennomført i perioden fra 2. juni til 15. juli og arrangeres av Landbruks- og matdepartementet i samarbeid med Forbrukerrådet og Pårørendeaksjonen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
Tilgangskodeannonse